De oproep van Poetin tot mobilisatie kan het Thaise toerisme ten goede komen

THAILAND:- De gedeeltelijke mobilisatie van president Poetin is aan de gang, maar de reikwijdte blijft onduidelijk.  Technisch gezien betreft het een verplichting voor mensen met eerdere legerervaring, hoewel rapporten uit sommige Russische steden, vooral in het Siberische oosten, suggereren dat het meer een beleid van 100 procent is.  Terwijl veel Russen het land proberen te ontvluchten, melden luchtvaartmaatschappijen een capaciteitstekort terwijl verschillende westerse landen met landgrenzen hun grens hebben gesloten.

De vele Russische ingezettene die in een noodgeval met het vliegtuig vertrekken, hebben een vlucht nodig naar landen die geen Russisch visum nodig hebben en die vriendelijk voor hen zijn.  Populaire keuzes zijn onder meer Turkije, Dubai, Armenië en de voormalige Sovjetrepublieken die bekend staan ​​als de Stans.  

De directe vluchten, zo meldt het populaire online ticketbureau Aviasales, zitten vol, ook al stijgen de prijzen dagelijks.  Een enkele reis in economy class naar Dubai is gestegen tot boven de € 5.000.

Thailand ziet er voor hen aantrekkelijk uit, aangezien Russen 30 dagen (binnenkort 45 dagen) visumvrij zijn bij aankomst per vliegtuig, terwijl de Thaise toeristenautoriteiten alle internationale klanten willen uitbreiden.  Er zijn momenteel geen directe vluchten tussen Moskou en Bangkok, terwijl het voornemen van Aeroflot om de route naar Phuket opnieuw te starten pas eind volgende maand van start gaat.

Thai Airways heeft eerder deze zomer haar directe route naar Moskou opgeschort, naar verluidt vanwege het gebrek aan reserveonderdelen in Rusland als gevolg van westerse sancties.  Er gaan geruchten over chartervluchten vanuit verschillende Russische steden naar Bangkok en U-tapao, maar volgens skyscanner zijn er nog geen tickets beschikbaar.  

Één van de problemen met chartervluchten is dat van passagiers wordt verwacht dat ze met de vooraf afgesproken vlucht naar huis terugkeren, terwijl de nieuwste Russische reizigers misschien op zoek zijn naar een langer verblijf.  De Thaise visumregels zijn echter zeker flexibel genoeg om in een handomdraai uitbreidingen te maken.

Een andere dreigende kwestie is of de Russische autoriteiten onbeperkt reizen zullen toestaan.  Hoewel Aeroflot beweert aan iedereen tickets te verkopen, hebben sommige luchtvaartmaatschappijen in Moskou hun reizigers al weten dat ze zullen stoppen met het verkopen van tickets aan mannen van 18-65 jaar zonder een pas van  het Ministerie van Defensie.

De Thaise immigratiedienst zegt dat er nog geen significante toename is van het aantal aankomende Russen.  Een echtpaar uit Moskou vertelde tegen een Thaise journalist dat ze indirect via het Midden-Oosten waren gereisd om aan de dienstplicht te ontkomen.  

Een Russische vrouw, die toevallig familieleden in Zuid-China bezocht, zei dat ze de China-Laos-trein had gebruikt en Thailand was binnengekomen via de Friendship Bridge in Vientiane.  Een druk agentschap naast het immigratiebureau van Jomtien zei dat er verschillende vragen zijn gekomen van Russische aankomsten die vragen naar de Elite en 10-jarige verblijfsvergunningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thetimes.co.uk
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The PattayaMail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!