De volgende veertien dagen zijn cruciaal bij beslissing om meer Covid19 beperkingen in Thailand te versoepelen

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, beschouwt de komende twee weken als cruciaal bij elke beslissing over het al dan niet versoepelen van meer beperkingen voor bedrijven en andere activiteiten.

Volgens een adviseur van de CCSA, Dr. Udom Kachintorn, zou de CCSA op 15 september niet teveel beperkingen moeten opheffen om ervoor te zorgen dat de situatie onder controle blijft.

Hij zei dat de daling tot 15.000 dagelijkse nieuwe gevallen die onlangs zijn waargenomen, het gevolg is van de sinds 20 juli opgelegde lockdown en massale vaccinaties.  

De versoepeling van de lockdown op 1 september heeft de neerwaartse trend afgevlakt en het aantal gevallen zou weer beginnen toe te nemen, dus de regering moet vertrouwen op de voorzorgsmaatregelen van het publiek en universele preventiemaatregelen.

Dr. Udom zei dat overheidsinstanties en de particuliere sector elke week willekeurige antigeentests moeten uitvoeren.  Een groot deel van de mensen die twee vaccinaties hebben gehad, zal niet gegarandeerd het infectiepercentage verlagen, zoals in Amerika en verschillend eEuropese landen het geval is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

2 gedachten aan “De volgende veertien dagen zijn cruciaal bij beslissing om meer Covid19 beperkingen in Thailand te versoepelen”

  1. Thailand en het Corana virus.
    Duizenden Thai zijn dakloos en hebben geen geld voor voedsel. Potentiële toeristen en speciaal de expats als ze volledig zijn ingeënt, moeten ook zonder enige vorm van quarantaine in het land kunnen aankomen. Sommige risico ‘s zullen ze toch moeten nemen om weer een normaal leven in Thailand te verkrijgen.
    De zgn “Sandbags” werken niet en brengen de vele expats en touristen niet terug. Ook in Thailand moeten ze leven met het virus en het is dom om het land nagenoeg geheel voor het tourisme af te sluiten ter bestijding van het virus.

  2. Treurig !!!!! Maar het probleem is niet de pandemie zelf, maar hoe de overheid hier mee omgaat! En dan al die lokale Thais die het moeilijk hebben!!! daarom komen de buitenlanders niet massaal die zijn volgens de regering besmet ! De overheid helpt de lokale bevolking niet echt om dergelijke angsten weg te nemen, integendeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!