De Covid19 prik is de enigste sleutel om Thailand veilig te heropenen

THAILAND:- Olleke Bolleke maakt vorige week bekend dat de Thaise regering van plan is om Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chiang Mai in de eerste week van oktober te heropenen.

De enigste sleutel om Thailand veilig te heropenen is om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Deze geplande heropening in de tweede fase zal natuurlijk afhangen van het aantal mensen dat in elke provincie tegen Covid19 is ingeënt

Deze fase wordt gelanceerd nadat de heropening van de eerste fase van vier provincies in het zuiden, Phuket, Phang Nga, Krabi en Surat Thani, onder bestaande sandbox-omstandigheden een succes bleek te zijn, natuurlijk zijn daar de meningen 

Phuket ging als eerste open op 1 juli, gevolgd door de andere drie een paar weken later.  Sinds de heropening van Phuket heeft het 1,63 miljard baht aan inkomsten verdiend, waarbij elke buitenlandse reiziger tijdens zijn verblijf tussen de 60.000 en 70.000 baht heeft uitgegeven.

Het succes van Phuket Sandbox heeft de lokale economie nieuw leven ingeblazen en inspireert andere provincies, vooral die welke afhankelijk zijn van toeristendollars, om hetzelfde te doen.

Lage vaccinatiegraad
Hoewel de regering grote plannen heeft om vijf provincies in de tweede fase te heropenen, is slechts minder dan 30 procent van de inwoners gestoken tegen Covid-19.

In Bangkok is 34,85 procent van de bevolking gevaccineerd, gevolgd door 9,30 procent, 19,46 procent, 17,66 procent en 15,57 procent in respectievelijk Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chiang Mai.

Landelijke uitrol
Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) meldde maandag dat er zondag 40.276.356 doses van het Covid-19-vaccin zijn toegediend in Thailand.

Eerder had de CCSA aangekondigd dat tussen 27 september en 31 oktober 24 miljoen extra doses van het vaccin landelijk zullen worden verdeeld.

Van de 24 miljoen doses zal 70 procent worden gebruikt om jongeren van 18 jaar en ouder te inenten, 20 procent zal worden toegewezen aan studenten, 3 procent aan uitkeringsgerechtigden, 5 procent aan ambtenaren en gevangenen en de overige 2 procent zal worden gebruikt als een zgn.booster vaccinatie.

De volgende fase
De regering heeft ook een derde fase van heropening aangekondigd, die naar verwachting medio oktober van start gaat.  In deze fase willen de autoriteiten de deuren openen voor Lamphun, Phrae, Nan, Mae Hong Son, Chiang Rai, Sukhothai, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Ubon Ratchathani, Kanchanaburi, Ratchaburi, Rayong, Chanthaburi, Trat en Ayutthaya  .

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “De Covid19 prik is de enigste sleutel om Thailand veilig te heropenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!