De vijfde golf van Covid19 raast met ongekende snelheid door Thailand

BANGKOK:- Thailand wordt sneller dan verwacht geconfronteerd met de vijfde golf van de Covid19 pandemie, met een snel stijgende lijn van infecties en lichaamstemperatuurscanners die in de meeste kantoren en openbare gelegenheden zijn geïnstalleerd die geen asymptomatische gevallen detecteren, zo maakte Dr. Somsak Akksilp, directeur-generaal  van de medische dienst gisteren bekend.

Dr. Somsak citeerde een voorspelling van Dr. Sunt Srianthumrong, een speciale docent aan de Graduate School of Environmental Development Administration van het National Institute of Development Administration (NIDA).

Hij gaf toe dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen een infectie door de Omicron-variant en griep, op basis van de symptomen, en merkte op dat ongeveer de helft van de Omicron-gevallen asymptomatisch is.

Er zijn zeven Omicron gevallen  waarin het virus de longen is binnengedrongen, maar er zijn momenteel geen ventilatoren nodig om te helpen ademen.  54% van de gevallen krijgt hoest, 37% keelpijn, 15% spierpijn, 12% loopneus, 10% hoofdpijn, 5% krijgt ademhalingsmoeilijkheden en 2% verliest reukvermogen.

Vanwege de moeilijkheid om onderscheid te maken tussen Omicron en griep, raadde Dr. Somsak iedereen aan die griepachtige symptomen heeft, zich te isoleren en een antigeentest te doen.

Als het testresultaat positief is, zei hij dat de persoon contact moet opnemen met de National Health Security Office, via de 1330-hotline.  Ambtenaren zullen binnen zes uur reageren op de oproep om de eerste symptomen te beoordelen.  Als de symptomen niet ernstig zijn, gaat de besmette persoon in thuis- of gemeenschapsisolatie.  Ernstige gevallen worden onmiddellijk opgenomen in een ziekenhuis.

In het ergste geval, waarin er ongeveer 30.000 infecties zijn, zei hij dat er ongeveer 52.000 bedden beschikbaar zijn in het hele land, wat meer dan genoeg is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!