De mars naar legalisatie van e-sigaretten in Thailand is begonnen

BANGKOK:- De minister van Digitale Economie en Samenleving, khun Chaiwut Thanakamanusorn, heeft laten weten dat hij manieren zou onderzoeken om de verkoop van e-sigaretten en vapen te legaliseren, eigelijk net zoals zoveel andere landen hebben gedaan, omdat het een lager risico inhoudt dan traditioneel roken, tegelijkertijd noemde hij ook enkele nadelen op.

De verkoop van de  e-sigaretten op internet als ook op de zwarte markt beschadigt de lokale tabaksmarkt, wat resulteert in een inkomensverlies van 6 miljard baht per jaar.  

Deze opmerkingen van Chaiwut leidden zoals verwacht tot een debat onder aanhangers van e-sigaretten en anti-rookactivisten.

De meeste mensen die legalisatie steunen, zijn rokers die geloven dat vapen minder schadelijke chemicaliën bevat dan gewone sigaretten, vooral teer, dat kankerverwekkende stoffen bevat.  Zonder de aanwezigheid van teer hebben dampers een lager risico op het ontwikkelen van kanker.

E-sigaretten werden tien jaar geleden gelanceerd.  Terwijl gewone sigaretten meer dan 7.000 chemicaliën bevatten, is een e-sigaret gewoon een vloeistof die chemicaliën bevat zoals nicotine, propyleenglycol, glycerine en smaakstoffen.  dr.  Winai Boweja, specialist in pulmonale intensive care op de intensive care van Phyathai 3 Hospital, legde uit dat een e-sigaret niet meer dan nul tot 2% nicotine kan bevatten.

In 2019 meldden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in de Verenigde Staten 34 sterfgevallen als gevolg van een ernstige longziekte genaamd EVALI (e-sigaret of vaping product-geassocieerd longletsel).  Na een onderzoek ontdekte de CDC dat tetrahydrocannabinol (THC) en vitamine E-acetaat in e-liquids zijn gekoppeld aan EVALI.  Om deze reden raadt de CDC aan om geen THC en vitamine E-acetaat toe te voegen aan e-liquids.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!