Als vermist opgegeven Portuguese expat teruggevonden op psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Bangkok

BANGKOK:- Een expat inwoner van Bangkok, die 9 dagen geleden als vermist werd opgegeven, is op een psychiatrische afdeling in de hoofdstad aangetroffen. De 27-jarige Portugees, Alexandre Freitas, werd in het Somdet Chao Phraya-ziekenhuis, in de wijk Khlong San, aangetroffen nadat hij ervan werd beschuldigd een zonnebril in een winkelcentrum in de hoofdstad te hebben gestolen.

Volgens artikel in het magazine “Coconuts”  zegt de vriend van de man, genaamd Stuart Holden, dat Freitas niet van plan was de zonnebril te stelen, maar omdat hij geestelijk niet alles op een rijtje heeft.

“Hij liep het winkelcentrum “Emporium” binnen en probeerde vanwege zijn ziekte een zonnebril mee te nemen ter waarde van 30.000 baht.  Toen hij echter achter de tralies belandde, werd hij krankzinnig, trok zijn kleren uit en werd naar een psychiatrische afdeling gebracht om te worden geëvalueerd.”

 Het lijkt erop dat Holden niet wist dat zijn vriend is overgebracht naar een psychiatrische afdeling en hij ging op sociale media om een ​​beloning van 30.000 baht uit te loven voor informatie over de verblijfplaats van zijn vriend.  Hij werd vervolgens gecontacteerd door Facebook-gebruiker Khlongfang Klangthung, die hem hielp Freitas te vinden.

Khun Khlongfang zegt dat ze het pleidooi van Holden op sociale media heeft gezien en met de politie in het winkelcentrum heeft gesproken.  De politie vertelde haar dat Freitas naar het politiebureau van Thonglor was gebracht nadat hij ervan werd beschuldigd de zonnebril te hebben gestolen.  Ze zegt dat het erop lijkt dat zijn mentale toestand hem ertoe bracht de bril te ontvreemden.  Volgens Holden is Freitas vatbaar voor audio- en visuele hallucinaties.

Khun Khlongfang zegt dat ze contact heeft gehad met de familie van de Portugese man en dat zijn vader zondag in Bangkok zal aankomen om zijn zoon op te halen.  Het is duidelijk dat Freitas in Bangkok heeft gewoond en gewerkt en 2 jaar geleden voor het eerst psychische problemen begon te ervaren.

Ondertussen heeft Holden zijn teleurstelling geuit over de autoriteiten omdat ze hem of de Portugese ambassade niet op de hoogte hadden gebracht terwijl ze Freitas enkele dagen vasthielden.

“Gisteren nog hebben ze de ambassade verwittigd vanwege de post die ik op Facebook had geplaatst.  Nu vertellen ze me dat hij 10 dagen moet worden vastgehouden om te bevestigen dat hij niet in de juiste gemoedstoestand was om te worden vrijgelaten, zodat we hem naar het juiste ziekenhuis kunnen overbrengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Coconuts.bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!