De vertraging in de toelevering van de Covid19 vaccins zal géén invloed hebben op de vandaag startende landelijke vaccin campagne

~BETER LAAT DAN NOOIT~
(Het is beter dat iets een beetje te laat komt, dan dat het nooit gebeurt)

BANGKOK:- Vandaag begint de landelijke uitrol van de grote Covid19 vaccinatiecampagne te beginnen met de eerste twee groepen van degenen die zich hebben geregistreerd: ouderen en mensen met onderliggende ziekten.

Khun Sathit Pitutecha, vice-minister van Volksgezondheid, verklaarde echter dat het ministerie van Volksgezondheid had vernomen dat veel ziekenhuizen de geboekte vaccinaties voor vandaag hadden uitgesteld omdat ze bang waren dat ze niet genoeg vaccins in huis zouden hebben.

 “We waren op de hoogte van dit probleem, dus we zullen proberen ervoor te zorgen dat ouderen en mensen met de ziekten die zich via de Mor Prom-applicatie hebben geregistreerd, als eerste hun vaccinatie krijgen.

“Daarna zal het ministerie de aanvullende vaccins leveren die we hebben ontvangen van het bedrijf AstraZeneca”, zei hij. Het ministerie heeft echter nog géén  duidelijke informatie ontvangen over wanneer het bedrijf gaat leveren.

“Het bedrijf doet zijn best om te leveren. Ze zouden ons 300.000 tot 500.000 doses per keer kunnen leveren, maar het hangt geheel van hen af,” zei hij.

Op 3 juni ontving het ministerie 1,8 miljoen doses AstraZeneca en de volgende dag deelde het onmiddellijk het vaccin uit. Het had nog drie dagen om ervoor te zorgen dat alle vaccins in elke provincie werden afgeleverd, zei hij.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei dat provinciale gouverneurs de distributie in hun gebieden zouden beheren.

Gevraagd naar het uitstel, beweerde Khun Anutin dat hij de provinciale volksgezondheidsbureaus had gevraagd om ziekenhuizen in elke provincie te vertellen dat ze vanaf vandaag mensen moeten vaccineren.

Veel provincies hadden haast om hun inwoners te vaccineren en namen meer boekingen aan dan het aantal vaccins dat ze hadden ontvangen, met als resultaat dat ze geen vaccins meer hadden voordat er nieuwe leveringen arriveerden.

 “Ik wil benadrukken dat alle Thai gevaccineerd zullen worden in overeenstemming met het doel van de regering”, zei hij.

Khun Aswin Kwanmuang, de gouverneur van Bangkok, zei dat ouderen en mensen met de onderliggende ziekten die de registratie via Mor Prom hadden gemist, zich kunnen registreren via het “Thai Ruam Jai”-systeem.

 Hij zou extra vaccins voor hen vragen.

 Hij zei ook dat alle 25 vaccinstations in Bangkok klaar waren om de mensen van dienst te zijn en dat de registraties zouden worden uitgevoerd via de applicatie “Thai Ruam Jai”.

Als mensen vanaf vandaag tot 14 juni volgens een sms-afspraak komen, krijgen ze AstraZeneca-prikken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De vertraging in de toelevering van de Covid19 vaccins zal géén invloed hebben op de vandaag startende landelijke vaccin campagne”

  1. vanmorgen bij vachira hospitaal in Phuket geweest om ons te registreren.elk bericht over registratie vermeld dat we ons moeten registreren bij het hospitaal waar je al ben behandeld.mijn vrouw moet alle 2maand op onderzoek gaan voor hartproblemen.resultaat:WIJ REGISTREREN NIET VOOR COVID
    VACCIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!