Thai Airways sluit zich aan bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen die in juli naar Phuket vliegen

~BETER 10 VOGELS IN DE LUCHT DAN 1 IN DE HAND~
(Liever een beetje dan helemaal niets / kleine concrete resultaten zijn beter dan grootse plannen) 

PHUKET:- Met verschillende luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten die op 1 juli heropening van vluchten naar Phuket aankondigen, heeft Thai Airways eindelijk plannen aangekondigd om vanuit Europa van en naar het eiland te vliegen.  Naarmate het Phuket Sandbox-plan steeds dichter bij de officiële goedkeuring komt, plannen verschillende luchtvaartmaatschappijen vluchten.  Thai Airways heeft nu vanaf 2 juli rechtstreekse vluchten aangekondigd vanuit 5 Europese steden.

Volgens een aankondiging op de Facebook-pagina van de luchtvaartmaatschappij zullen vluchten van Thai Airways naar Phuket opereren vanuit de belangrijkste Europese reisknooppunten Londen, Parijs, Frankfurt, Kopenhagen en Zürich.  Thai Airways lijkt vanaf 2 juli ook vluchten van Hong Kong naar Phuket te hebben gepland.

Als Nick Thomas-Symonds zijn zin krijgt, kan die route Phuket-Londen moeilijkheden ondervinden, aangezien de minister van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk heeft gevraagd om Thailand aan de Rode Lijst toe te voegen en alle Thaise reizigers verboden het VK binnen te komen.

De vluchten van Thai Airways zullen samenvallen met de heropening van de sandbox van Phuket voor volledig gevaccineerde internationale toeristen, die onlangs de eerste stap van het goedkeuringsproces van de regering heeft doorstaan.  Het kabinet keurt het plan naar verwachting vandaag goed en wacht dan op publicatie in de Staatscourant, waarmee het voorstel officieel is goedgekeurd.

De heropening heeft echter kritiek gekregen, want hoewel het het gemak bood om doorgang via Bangkok toe te staan ​​en de regels voor reizende kinderen te verduidelijken, is het belangrijkste voorbehoud dat de aandacht van reizigers heeft getrokken de uitbreiding van 7 dagen naar 14 dagen dat aankomsten op Phuket moeten blijven  .  Hoewel ze mogen ronddwalen en vrij zijn van een volledige quarantaine, is het toeristen verboden het eiland te verlaten, zelfs niet op populaire dagexcursies naar nabijgelegen eilanden.

De aankondiging door Thai Airways komt nadat verschillende luchtvaartmaatschappijen deze week Phuket-vluchtschema’s hebben vrijgegeven.  Qatar Airways kondigde als eerste aan, met 4 lijnvluchten per week.  Etihad Airlines en Emirates Airways volgden de volgende dag met respectievelijk 3 vluchten en 4 vluchten per week.  KLM is wat aarzelend en kondigde aan dat Phuket pas vanaf oktober op hun vluchtschema’s zou staan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Phuket
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!