De verspreiding van het Covid19 virus in Hua Hin laat zien, hoe snel deze badplaats in het hart getroffen werd

~DE TIJD KENT GEEN GENADE~
(De tijd gaat sneller voorbij dan je denkt)

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De recentelijke Covid19 transmissies in Hua Hin hebben de dreiging aangetoond die het virus vormt: een enkel geval kan zich vermenigvuldigen tot een exponentieel uitbreidende uitbraak, waardoor mensen in het hele land zich moeten haasten voor tests en bedden in ziekenhuizen.

De provincie Prachuap Khiri Khan heeft sinds het begin van deze maand 193 besmettingen geregistreerd – waarvan 142 in het district Hua Hin – en er wordt aangenomen dat de uitbraak is begonnen bij één persoon. Het zou gaan om een 26-jarige vrouw, die gezondheidsfunctionarissen vertelde dat ze als public relations-functionaris bij Krystal Club werkte. Zij had op 30 maart met haar vriend Bangkok verlaten om haar moeder in de badplaats te bezoeken. Ze vertoonde geen symptomen en realiseerde zich niet ze het coronavirus onder de leden had.

De avond van haar aankomst in Hua Hin ging zij en zeven vrienden en familieleden naar Maya Exclusive Pub.  De volgende dag, 31 maart, kreeg ze hoge koorts.

Nadat ze op 1 april te horen kreeg dat haar vrienden op de high-end werkplek in Thong Lor positief waren getest, ging de PR-vertegenwoordiger naar een privéziekenhuis in Hua Hin om zich te laten testen.  

Op 3 april werd bevestigd dat ze Covid-19 had gecontracteerd.

De volgende dag, 4 april, werd de vrouw opgenomen in het Hua Hin-ziekenhuis – maar tegen die tijd, zo beweren de  gezondheidsonderzoekers, had het virus al om zich heen geslagen. In totaal zijn 141 mensen, waaronder haar vriend, besmet in Hua Hin en 52 meer zuidwaarts in de provincie: de districten Pran Buri, Sam Roi Yot, Kui Buri, Muang Prachuap Khiri Khan, Thap Sakae en Bang Saphan.

Directeur-generaal Opas Karnkawinpong van het Department of Disease Control prees maandag functionarissen in Hua Hin voor hun snelle besluit om alle plaatsen te zuiveren die mogelijk sporen bevatten van het virus dat blijkbaar zijn reis bij Krystal begon.

Het ministerie benadrukt de zaak Hua Hin omdat het gelooft dat pubs de nieuwe ground zero zijn voor Covid-19 in Thailand.  Volgens een officiële telling zijn minstens 137 uitgaansgelegenheden in minstens 15 provincies recente broedplaatsen voor het virus.  En de uitbraak die voortkwam uit de Krystal- en Emerald-clubs in Thong Lor en zich een weg baant door het land, is bijzonder zorgwekkend omdat het de Britse soort is die zich 1,7 keer sneller kan verspreiden dan het origineel, volgens de viroloog Yong Poovorwan van de Chulalongkorn University.

Dr. Opas zei maandag dat het gebrek aan medewerking van risicovolle feestgangers het vermogen van gezondheidsfunctionarissen belemmert om de uitbraak in te dammen.  “Veel cafébezoekers geven ons pas informatie als er twee of drie dagen zijn verstreken”, voegde hij eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!