De vermelding van de oude stad Sri Thep op de UNESCO-lijst in Noord-Thailand zorgt voor een toestroom van toeristen

PHETCHABUN:- Toeristen stromen in grote getallen naar Sri Thep sinds de oude stad in de provincie Phetchabun werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed, maar de lokale bewoners zijn overrompeld door de toestroom en zodat diensten voor bezoekers minimaal zijn.

“Het is echt jammer dat de lokale gemeenschap de achterstand niet op tijd kon inhalen, waardoor er geen faciliteiten of diensten waren om te profiteren van de aanzienlijke toestroom van toeristen”, zo schreef de gouverneur van Phetchabun, khun Wison Kositanont op Facebook.

Wison was één van de sleutelfiguren die aandrongen op de toevoeging van Sri Thep aan de lijst met erfgoedsites.

Bezoekers stromen massaal naar Sri Thep voor vakanties, en het is waarschijnlijk dat deze trend zich zal voortzetten, zei hij, en voegde eraan toe: “Dit is een van de redenen waarom de provincie Phetchabun dringend een door de gemeenschap aangestuurd toeristisch servicecentrum moet opzetten.”

“Het centrum zal producten, eten, souvenirs, diverse voorzieningen, lokale gidsen en reisdiensten met betrekking tot de oude stad Sri Thep tentoonstellen, om inkomsten te genereren voor de lokale gemeenschappen”, voegde hij eraan toe.

Wison zei dat het toeristenservicecentrum buiten het werelderfgoed Sri Thep moet worden gebouwd, omdat daarbinnen geen inkomstengenererende activiteiten kunnen worden uitgevoerd.

Si Thep is de vierde locatie in Thailand die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De eerste was de archeologische vindplaats Ban Chiang in Udon Thani, die in 1992 aan de lijst werd toegevoegd. Si Thep werd aan de lijst toegevoegd in de categorie cultureel Thailand.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!