Verschillende ontsnapten krokodillen zorgen in Centraal-Thailand voor onrust

SUPHANBURI:- Vier of vijf van de ongeveer dertig krokodillen  uit een boerderij in de provincie Suphan Buri ontsnapten, kuieren nog steeds rond. De autoriteiten hebben laten weten  dat ze doorgingen met patrouilleren in vijvers en moerassen in het Don Masang-gebied van het Muang-district op zoek naar reptielen.

De boerderij, die ongeveer 70 krokodillen telde, meldde afgelopen vrijdag dat twee van de betonnen vijvers tijdens een zware onweersbui door een omgevallen boom waren beschadigd, waardoor ongeveer 30 krokodillen de wijde wereld introkken.

Gisteren werden 26 van hen gevonden en teruggebracht naar de boerderij door personeel van het Visserijdepartement van de provincie en reddingsfunctionarissen. Niemand raakte gewond door de krokodillen, zeiden ambtenaren.

De provinciale gouverneur, Khun Natthapat Suwanprateep bezocht het gebied om ambtenaren te bedanken en op de hoogte te blijven. Hij vertelde verslaggevers dat de boerderij was geregistreerd bij het Visserijdepartement en dat er tien krokodillenvijvers waren.

De gouverneur zei dat ambtenaren vijf van de zeven natuurlijke vijvers en moerassen rond de boerderij grondig hebben gecontroleerd op tekenen van nog steeds loslopende krokodillen. De overige twee vijvers worden vandaag gecontroleerd.

Hij adviseerde de lokale bewoners om niet te gaan vissen of zwemmen in vijvers en moerassen totdat de krokodillen zijn gevangen. Hij drong er ook bij de ambtenaren op aan voorzichtig te zijn bij het vangen van de laatste vier of vijf krokodillen die nog vrij rondlopen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!