De verkoop van alcoholische dranken in Thailand is “booming”

BANGKOK:- De drankenindustrie in Thailand is sinds begin 2023 met 20 procent gegroeid en zal in het tweede kwartaal elke maand 1 miljard baht in de economie pompen, zo vertelde Thanakorn Kuptachit, adviseur van de Thai Alcohol Business Association, tegen de pers.

Hij legde uit dat de vraag naar en de koopkracht voor alcoholische dranken in Thailand sinds januari 2023 in een opwaartse trend zit, met een omzetstijging van maar liefst 20 procent per maand. 

Alle soorten alcoholische dranken, zoals bier en sterke drank, hebben een stijging van het verkoopvolume gezien als gevolg van vele factoren, waaronder het opheffen van alle Covid-19-gerelateerde beperkingen, de heropening van het land voor internationaal toerisme en het aanstaande Songkran-festival.

“Er zullen meer bijeenkomsten, vieringen en feesten zijn naarmate het Songkran-festival nadert, in combinatie met de gespannen politieke sfeer. Dit zijn belangrijke factoren die de vraag naar en de aankoop van alcoholische dranken beïnvloeden”, aldus Thanakorn.

Voor dit jaar voorspelde Khun Thanakorn dat de alcoholmarkt minstens 1 miljard baht per maand zal genereren, waarbij april, wanneer Songkran plaatsvindt, de drukste maand is. 

Zodra de nieuwe regering aantreedt na de verkiezingen van 14 mei, zal zijn vereniging aandringen op de intrekking van de regelgeving die de verkoop van alcohol tussen 14.00 en 17.00 uur verbiedt, evenals op wettelijke verlengingen van de openingstijden van uitgaansgelegenheden in populaire toeristische plekken zoals Pattaya en Phuket.

Olleke Bolleke in Thailand 

2 gedachten aan “De verkoop van alcoholische dranken in Thailand is “booming””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!