Russische toerist wordt uit Bali gezet wegens het maken van een naaktfoto op een heilige berg

BALI:- Een Russische man wordt uit Indonesië uitgezet nadat hij een foto van zichzelf op sociale media had geplaatst terwijl hij op een heilige berg op Bali stond met zijn broek om zijn enkels.

De Mount Agung, een actieve vulkaan, is het hoogste punt van Bali en is vooral heilig voor hindoes, die geloven dat het een replica is van Mount Meru, de centrale as van het universum.  De berg is de thuisbasis van de belangrijkste tempel van Bali, Pura Besakih.

morning scenery with the eruption of mount Agung, Bali taken at 11/27/2017 from beaskih area

Nadat de foto van Yuri’s kadetjes viraal ging op sociale media, werd hij snel opgepakt door de Balinese autoriteiten.  Als hij eenmaal is uitgezet, mag hij Indonesië voor zes maanden niet meer in.

De ont deugen de Yuri verontschuldigde zich bij de bevolking van Bali en zei dat zijn actie “geen excuus” had.  Hij zei dat het gebeurde door “persoonlijke onwetendheid”. Hij voegde zich nadien bij de lokale bevolking in een “reinigingsceremonie” voor de berg, die ze uitvoeren telkens wanneer een buitenlandse toerist iets oneerbiedigs doet.

De honorair consul-generaal van Rusland op Bali noemde Yuri een “dwaas”en stemde ermee in dat hij snel moest worden uitgezet.  Ook op sociale media spraken buurtbewoners hun steun uit voor zijn deportatie.

Helaas is het niet nieuw dat toeristen de Balinezen niet respecteren.  Vorig jaar werd de Canadese acteur Jeffrey Cragen van Bali gedeporteerd nadat hij een video had gepost waarin hij naakt danste op Mount Batur, een andere heilige vulkaan.  De naakte dans van de acteur kostte hem toegang tot de hele Indonesische archipel.  Hij staat nu levenslang op de zwarte lijst.

In mei vorig jaar ontvluchtte een Ests model Bali toen de lokale bevolking haar vertelde dat ze zou worden uitgezet wegens kritiek op de “corrupte” politie op sociale media.  Ze werd gediskwalificeerd voor een schoonheidswedstrijd toen ze naar huis terugkeerde.

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!