De veiligheidsgordelwet van Thailand moet n.a.v. de onpraktische wijzigingen worden herzien

BANGKOK:- De passagiers die in een pick-up truck rijden of die achterin rijden, zijn vrijgesteld van de nieuwe wet op de veiligheidsgordels in Thailand, die op 5 september van kracht wordt.  Het ministerie van Landvervoer, afgekort het DLT, liet weten dat de passagiers die in de autobak of op de “kattenbak” van een voertuig zitten, zullen niet worden onderworpen aan de verplichte boete van 2.000 baht.

Het ministerie van Verkeer probeerde bezwaren weg te nemen tegen de mogelijke onuitvoerbaarheid van de nieuwe veiligheidsgordelwet die onlangs is aangenomen als onderdeel van de Landtransportwet 2022.

Vooral omdat de stoelen op de achterste rij van oudere pick-ups en vrachtwagenbedden normaliter niet met veiligheidsgordels zijn afgeleverd

Khun Jirut Wisanjit, directeur-generaal van de DLT, zei dat getroffen mensen zich geen zorgen meer hoeven te maken over het rijden in pick-up trucks.

Daarom zal de Koninklijke Thaise politie een memo uitbrengen waarin ze worden vrijgesteld van straf, zei hij.

In de toekomst zal de wet echter maximaal drie passagiers op de achterbank van vrachtwagens en zes mensen achterin toestaan.

“In de praktijk zullen we van fabrikanten van alle soorten pick-uptrucks eisen dat ze extra veiligheidsgordels aanbrengen wanneer we veiligheidsgordels verplicht stellen voor passagiers”, zei hij.

De plv. hoofdcommissaris van de Thaise politie, generaal Damrongsak Kittiprapas, zei dat elke pick-up die zes of minder passagiers in het bed vervoert, zijn snelheid moet verminderen.

Hij zei ook dat de Royal Thai Police en de DLT samenwerken aan de nieuwe wet op de veiligheidsgordels. De details over wie en wat is vrijgesteld van veiligheidsgordels zullen in een latere aankondiging worden verstrekt, zei hij.

Hij merkte ook op dat de wet die auto’s moet voorzien van kinderzitjes niet voor 5 september in werking zal treden, omdat er meer moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat consumenten financieel niet overbelast raken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: royalcoastreview.com

Eén gedachte over “De veiligheidsgordelwet van Thailand moet n.a.v. de onpraktische wijzigingen worden herzien”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!