De veerboot havens van Trang en Krabi in het zuiden van het land worden uitgebouwd

~UIT DE VOEGEN GEBARSTEN~
(Te klein geworden)

TRANG / KRABI:- Het departement van de marine is bezig om de  toeristenvrije tijd tijdens deze Corona-crisis te gebruiken om twee veerboothavens in Trang en Krabi in het zuiden van het land up te graden.

Het totale budget voor dit project bedraagt ​​bijna 200 miljoen, baht waarvan 140 miljoen baht voor de renovatie van de Pak Meng-pier in de provincie Trang en 59,6 miljoen baht voor de uitbreiding van de Sala Dan-pier op Koh Lanta in de provincie Krabi.  

De voortgang van de bouw is meer dan 70 procent op beide projecten voltooid.  Pak Meng Pier (kopfoto) in Hat Chao Mai National Park in Trang werd meer dan 20 jaar geleden gebouwd.  

Omdat het voor de Covid19 pandemie uit de voegen barstte, wordt het uitgebreid met een passagiersterminal, twee nieuwe ligplaatsen en langere steigers zodat er meer schepen tegelijk kunnen aanmeren.  

De haven wordt met name gebruikt voor toeristen als vertrekpunt voor veerboten, speedboten en longtailboten naar de pittoreske eilanden van de provincie, zoals Koh Ngai, Koh Muk en Koh Kradan.  De nieuwe ligplaats moet deze maand klaar zijn.  

Ook de Sala Dan Pier op Koh Lanta wordt uitgebreid, rekening houdend met het hoge aantal passagiers in pre-Corona tijden.  Ook hier wordt een passagiersterminal met een ticketbalie gebouwd, evenals een artistieke sculptuur die bezoekers van het eiland verwelkomt.  De haven wordt voornamelijk gebruikt als vertrekpunt voor boten naar Koh Phi Phi en Phuket.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!