De vechtsport Muay Thai gaat in 2023 vertegenwoordig worden tijdens de Europese kampioenschappen

~VECHTEN TOT DE KRAAIEN OM DE BROKKEN KOMEN~
(Hevig vechten)

BANGKOK:- De Thaise nationale vechtsport Muay Thai zal als competitieve discipline tijdens op de Europese kampioenschappen in Krakau (Polen) in juni 2023, worden vertegenwoordigd, zo kondigde de Internationale Federatie van Muay Thai Associations (IFMA) gisteren aan.

Premier Prayut Chan-o-cha was opgetogen over dit nieuws en sprak van “geweldig nieuws”.  Het is verheugend dat Muay Thai internationaal een populaire sport is geworden.  Volgens de premier werkt het Ministerie van Toerisme en Sport samen met de relevante autoriteiten om ervoor te zorgen dat de vechtsport ook op de Olympische Spelen vertegenwoordigd gaat worden.

Muay Thai wordt momenteel voorlopig erkend als een Olympische sport.  De Thaise nationale sport heeft een eeuwenoude traditie en werd eind 20e eeuw wereldwijd populair.  IFMA, erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) als de wereldwijde overkoepelende organisatie voor sport, heeft 146 nationale verenigingen als leden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: https://muaythai.sport/

Eén gedachte over “De vechtsport Muay Thai gaat in 2023 vertegenwoordig worden tijdens de Europese kampioenschappen”

  1. Was gisteren toevallig stuk over Ramon Dekkers aan het lezen.
    Was in Thailand een grootheid.
    Hij was ook de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg. Hij kreeg hiervoor een Thaise koninklijke onderscheiding. 🙏🙏🙏
    Helaas op jonge leeftijd overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!