De destrastreuze gevolgen van de Covid19 pandemie doet de Thaise “Tuk-Turks” in Bangkok de das om

~DE DAS OM DOEN~
(Iets dat problemen geeft)

BANGKOK:- De uitbraak van het coronavirus heeft tuk-tuk-chauffeurs de fatale slag bezorgd.  Amper na herstel van de afwezigheid van buitenlandse toeristen, begon de derde golf van de pandemie vorige maand.  Gelukkig worden de tuk-tuk-chauffeurs wel ondersteund door lokale expats en Thaise mensen.  Als passagiers nergens te zien zijn, rijden ze rond met reclamebanners op hun voertuigen.

Khun Thitipong Lohaendung, een student diergeneeskunde aan de Kasetsart Universiteit, zei dat zijn vader meer dan 10 jaar een tuk-tuk-garage runde, maar dat chauffeurs géén inkomen konden genereren nadat het land tijdens de eerste golf van de pandemie vorig jaar was opgesloten.  Thitipong en zijn vrienden besloten om “Tuk Up” op te richten om nieuwe diensten aan te bieden via Tuk-Tuks.

 “We lieten onze chauffeurs gratis tuk-tuks gebruiken en geven ze elk 50 baht voor benzine. Vorig jaar voerden studentenbetogers veel campagnes over onze tuk-tuks omdat dat het goedkoper is met de tuk-thuis reclame te make. dan adverteren in winkelcentra 

Sindsdien bieden Tuk-Tuks advertentiediensten aan internationale en lokale bedrijven.  Ongeveer 300 tuk-tuks hebben contracten getekend met Tuk Up.  Er zijn momenteel meer dan 10 evenementen per maand.  Zo neemt Amanda Obdam deel aan de 69e Miss Universe Pageant in de Verenigde Staten.  De fans vroegen op 27 april meer dan 50 tuk-tuks om hen te ondersteunen.

De klanten kunnen locaties en soorten banners kiezen.  Tuk-tuks zijn gebruikelijk in de zakenwijken van Bangkok, zoals Siam Square, Saladaeng, Sukhumvit, Hua Lamphong en Yaowarat.  Terwijl de achterbanner 1.000 baht per maand kost, kost de zijbanner 500 baht.  De prijzen zijn lager als klanten hun eigen spandoeken meebrengen.

Khun Thitipong zei dat reclamediensten de belangrijkste bron van inkomsten waren tijdens de derde golf van de pandemie.

“We brengen nu een poster van Krit ‘PP’ Amnuaydechkorn. De fans zijn er dol op. De coureurs krijgen ongeveer 1.000 baht per maand. Dat betekent veel voor hen,” voegde hij eraan toe.

 Lees meer op facebook.com/Tuk-up-104304781699764.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!