De uitkijktoren van Samut Prakan gaat na 10 jaar “gesteggel” eindelijk open

SAMUT PRAKAN:- De bouwwerkzaamheden in Samut Prakan verlopen historisch langzaam, of het nu gaat om het onder de grond begraven van kabels, het openen van nieuwe wegen of, in dit geval, de opening van de Observatietoren van Samut Prakarn.

Dertien jaar nadat de plannen werden opgesteld en 10 jaar nadat de bouwwerkzaamheden begonnen, gaat het gebouw op 22 augustus eindelijk open voor het publiek.

Vorige maand riep een Facebook-pagina, Must Share, ต้องแฉ vragen op over de tijd die nodig was om het project te voltooien.

“Het project kostte bijna 600 miljoen baht, maar niemand weet wanneer het klaar zal zijn.  En niemand weet of het het geld waard zal zijn of niet. 

Het torenproject werd in 1999 goedgekeurd met een budget van 592.800.000 baht en de bouw begon op 27 september 2012. Het plan verdeelde het gebied binnen de toren in vier delen, waaronder het kinderontdekkingsmuseum, het provinciaal museum Samut Prakarn, de bibliotheek en een  panorama gebied.

Op 4 juli onderzocht khun Bordin Kreethathorn, de directeur van het provinciale kantoor van Samut Prakarn van de nationale anticorruptiecommissie, de toren na klachten van het publiek.

Khun Bordin’s onderzoek werd onthuld op de NACC-website, meldde dat de bouw van de toren lang geleden was voltooid.  De vertraging was echter te wijten aan werkzaamheden aan de elektrische systemen, airconditioners en interieurdecoratie van het gebouw.

Op 20 juli plaatste de officiële Facebook-pagina van de toren het bericht “Samut Prakarn Observation Tower is verheugd om bezoekers te verwelkomen op 22 augustus 2022.”  De pagina voegde eraan toe dat er ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de provincie bij de opening zou zijn.

De uitkijktoren is te bereiken met de BTS Skytrain.  Het ligt op ongeveer 550 meter van het BTS-station Pak Nam.  Afgezien van het prachtige uitzicht vanaf de toren, kunnen bezoekers ontspannen bij de Chao Phraya-rivier in de nabijgelegen openbare ruimte Samut Prakan Riverside.

De officiële naam van de uitkijktoren is naar verluidt Samut Prakarn Learning Park and City Observation.  De toren werd gebouwd op een oppervlakte van 20.800 vierkante meter in de centrale provincie Samut Prakarn in de buurt van Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!