Douane Thailand op Suvarnabhumi Airport confisqueert een pakket met  5,3 kg marihuanaknoppen

SAMUT PRAKAN:- De douane van vliegveld Suvarnabhumi Airport heeft één pakket marihuana met een gewicht van 5,3 kg in beslag genomen.

Het pakket was per expreskoerier onder de naam van de importeur als Julpaos Kresopon verzonden, terwijl de details van het type pakket niet was ingevuld, zo verklaarde het hoofd pvan de douane, khun Pachara Anantasilp.

“Ambtenaren openden het pakket en ontdekten dat het marihuanaknoppen bevatte, die niet naar Thailand mogen worden geïmporteerd tenzij de importeur een door het ministerie van Landbouw afgegeven vergunning aan de douanebeambten overlegt,” zei hij.

“De importeur van dit pakket heeft daarmee de Douanewet van 2017 en de Plant Quarantainewet van 1964 overtreden.”

Uit een onderzoek bleek dat dezelfde importeur twee keer een soortgelijke overtreding zou hebben begaan.  De douane heeft nu een aanklacht tegen hem bij de ingediend.

Hoewel Thailand sinds 9 juni marihuana en hennep legaliseert en de voormalige verdovende planten vrij laat groeien, is het recreatieve gebruik van de planten nog steeds verboden.  Het is ook verboden deze te verkopen aan personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Alle extractie, verwerking, verkoop, import en export van marihuana moet worden goedgekeurd door autoriteiten, zoals de Food and Drug Administration en het ministerie van Landbouw.  Verder moet de concentratie tetrahydrocannabinol (THC) in marihuanaproducten lager zijn dan 0,2 procent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!