De prijs van het kook-gas in Thailand is met één baht per kilogram gestegen

BANGKOK:- Khun Wattanasak Sueaiam, zijnde de directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Handel, zei dat zijn departement bezorgd was over en zich bewust was van de gevolgen voor de voedselprijzen en dat het moeilijk was om stijgingen ervan te voorkomen omdat de situatie het gevolg was van de oorlog in Rusland en Oekraïne die de bronnen waren  van grondstoffen die worden gebruikt in de voedingsindustrie van Thailand.

De prijs van kookgas is gisteren met één baht per kilo gestegen, waardoor de prijs van een cilinder van 15 kilogram oploopt tot 363 baht, in overeenstemming met een besluit van de raad van bestuur van het staatsoliebrandstoffonds om geleidelijk te verhogen  het.

Het ministerie zou proberen te voorkomen dat de prijzen van noodzakelijke goederen, waaronder varkensvlees, kip, eieren en palmolie, te veel stijgen, zei hij.

De meeste voedselverkopers gebruikten alternatieve ingrediënten of verminderden de hoeveelheden van hun producten om zowel de consument als zichzelf te laten overleven, aldus Wattanasak.

Hij voegde eraan toe dat de Thai Restaurant Association bevestigde dat de restaurants die lid waren, hun voedselprijzen niet zouden verhogen ondanks de stijgende kookgasprijs.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA News
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: TNA News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!