De uitbreiding van de luchthavens in Udon, Buriram en Krabi ligt in het verschiet

BANGKOK:- Het THaise kabinet keurde deze week de overname van de luchthavens van Udon Thani, Buriram en Krabi van het Department of Airports (DOA) door Airports of Thailand, het AOT, goed en besteedde 9 miljard baht aan de ontwikkeling van de drie luchthavens.

Volgens de plv.  woordvoerster van de regering, Traisuree Taisaranakul, zal Udon Thani Airport samen met Buriram Airport worden ontwikkeld tot de “Poort van het Noordoosten”, waardoor het toegenomen reizigersvolume in de regio kan worden opgevangen. Het Sporttoerisme zal ook worden ondersteund, met name in Buriram, de locatie de MotoGP. 

Met de uitbreiding van de luchthaven in Krabi moet Phuket Airport worden ontlast en moet het toerisme in het hele zuiden worden gestimuleerd, aangezien het gunstig gelegen is in het midden tussen de provincies van de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, legt Khun Traisuree uit. 

Volgens de woordvoerster van de regering zou AOT 9,19 miljard baht uitgeven aan de ontwikkeling van de drie provinciale luchthavens – 3,52 miljard baht voor Udon Thani Airport, 460 miljoen baht voor Buriram Airport en 5,22 miljard baht voor Krabi Airport. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  workpoint.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!