De aanleg van snelweg in Noordoost-Thailand aanzienlijk duurder dan oorspronkelijk gepland

BANGKOK:- Het Thais snelweg departement zal volgende week het kabinet om goedkeuring vragen voor een extra budget van 6,7 miljard baht voor de aanleg van de resterende delen van de snelweg Bang Pa-in-Saraburi-Nakhon Ratchasima. 

Een bron bij het ministerie zei dat het het ministerie van Transport en de begrotingsautoriteit had geïnformeerd dat 16 resterende delen van het snelwegproject een wijziging in de bouwplannen vereisten, waarvoor een extra budget van 6,755 miljard baht nodig was. 

De bron vervolgde dat minister van Transport Saksayam Chidchob het kabinet zal vragen om de motie goed te keuren tijdens de wekelijkse vergadering.

Het project werd enkele jaren geleden door het kabinet goedgekeurd en omvat de aanleg van een 196 kilometer lange snelweg die Bang Pa-in in Ayutthaya verbindt met de provincies Saraburi en de provincie Nakhon Ratchasima. Het project werd goedgekeurd met een oorspronkelijk budget van 84,6 miljard baht en was verdeeld in 40 etappes. 

De bouwwerkzaamheden zijn gestart in 2016 en tot nu toe zijn 24 onderdelen opgeleverd. 

De bron legde uit dat de resterende 16 stukken niet werden voltooid omdat de bouwwerkzaamheden werden gehinderd door problemen in verband met de bodemgesteldheid van de gebieden, waardoor nieuwe ontwerpen voor de uitstekende stukken nodig waren. De omstandigheden in de gebieden zijn veranderd sinds het eerste projectonderzoek in 2018, aldus de bron en vervolgde dat de ontwerpen moesten worden gewijzigd, rekening houdend met de openbare nutsbedrijven in het gebied en met de klachten van de bevolking. 

 De delen van de snelweg die al zijn voltooid, worden eind volgend jaar opengesteld voor openbare testen. In 2024 wordt het tolsysteem getest en in 2025 moet het hele stuk snelweg opengaan voor het verkeer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!