De boostervaccinaties zijn absoluut noodzakelijk in strijd tegen het Covid19 virus, zo beweerd een topviroloog in Thailand

BANGKOK:- De zgn. boostervaccinaties zijn nodig om ons lichaam te helpen bij het bestrijden van “binnendringende ziekten” zoals Covid-19, zo adviseerde de Thaise  topviroloog, dr. Yong.

In een gisteren verschenen Facebook-bericht schreef de deskundige viroloog dr. Yong Poovorawan: “Vaccinatie is als het trainen van het immuunsysteem van het lichaam om frontsoldaten te worden om binnendringende ziekten te bestrijden.

“Het Covid19 virus dringt echter niet alleen ons lichaam frontaal binnen, maar muteert of vermomt zichzelf ook, zodat ons afweringssysteem het niet als een bedreiging kan identificeren en het virus uiteindelijk langs onze verdediging sluipt”, zei hij.

“Dit betekent dat je de Covid19 ziekte kunt krijgen, ongeacht hoeveel prikken je hebt gehad.”

Dr. Yong zei dat degenen die hun eerste twee vaccinaties hebben gekregen, een zgn. booster inenting moeten krijgen, omdat het afwering’s systeem dan versterkt is.

“Booster vaccinaties zijn zeer effectief gebleken bij het voorkomen van ernstige symptomen, ziekenhuisopname en overlijden, vooral bij de ‘608’-groep,” zei Dr Yong.

De 608-groep verwijst naar ouderen van 60 jaar en ouder, patiënten met zeven chronische ziekten of onderliggende aandoeningen en vrouwen die 12 weken of langer zwanger zijn.

 “Degenen van wie de immuniteit niet kan worden versterkt via vaccins, zoals patiënten met chronische nierziekte en patiënten die immunosuppressiva gebruiken, wordt geadviseerd om te kiezen voor het langwerkende antilichaam [LAAB], dat nu algemeen verkrijgbaar is in Thailand,” zo schreef dr. Yong in zijn Facebook publicatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!