De Ubol Ratana-dam in Noordoost-Thailand gaat méér water  lozen, waardoor de stroomafwaartse gebieden in Khon Kaen onder water komen te staan

KHON KAEN:- De mensen die stroomafwaarts van de Ubol Ratana-dam in Khon Kaen wonen, hebben het advies gekregen om naar hoger gelegen gebieden te verhuizen, aangezien de waterafvoer van de dam vanaf volgende week zal worden verhoogd.

De gouverneur van de provincie, Khun  Kraisorn Kongchalard verklaarde vandaag dat de dam momenteel 24 procent boven het optimale niveau ligt, dus het verhogen van de waterafvoer van 41 miljoen kubieke meter naar 50 miljoen is noodzakelijk om eventuele gevolgen voor de structurele integriteit van de dam te voorkomen.

“De gebieden stroomopwaarts van de dam zijn sinds 2 oktober getroffen door zware regenval als gevolg van de Noru-storm, waardoor er dagelijks ongeveer 187 miljoen kubieke meter water in de dam stroomt.  Ter vergelijking: de afvoersnelheid is slechts 41 miljoen kubieke meter per dag,” zo vertelde hij.

“De stroomopwaartse gebieden in Khon Kaen en Nong Bua Lamphu zijn de afgelopen week overstroomd en we verwachten dat het water deze week door de aanhoudende zware regenval verder zal stijgen tot ongeveer 80 centimeter.”

Hij zei dat de komende vijf dagen de Ubon Ratana-dam naar verwachting nog eens 800 tot 1.000 miljoen kubieke meter water zal ontvangen.  Dit voegt nog eens 1,84 meter toe aan het waterpeil dat nu 3,01 miljard kubieke meter bedraagt.

 “Als de waterafvoer wordt verhoogd tot 50 miljoen kubieke meter, zullen benedenstroomse gebieden onder water komen te staan.  De provincie heeft daarom mensen gewaarschuwd om zich voor te bereiden op evacuatie en hun bezittingen naar een hoger gelegen plek te verplaatsen.  Ze worden ook geadviseerd om regelmatig de laatste updates te volgen”, aldus de gouverneur.

De Ubol Ratana-dam is in 1964 gebouwd en wordt beheerd door de Electricity Generating Authority of Thailand. De dam voorheen, de Phong Neeb Dam geheten, wordt gebruikt voor elektriciteitsopwekking, irrigatie, overstromingsbeheer, transport, visserij en als toeristische attractie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!