De tropische storm “Dianmu” heeft bijna 4 miljoen rai landbouwgrond in 36 provincies onder water gezet.

BANGKOK:- Het departement van Agrarische landbouwgrond, liet weten dat de door de tropische storm Dianmu veroorzaakte overstromingen  bijna 4 miljoen rai landbouwgrond in 36 provincies heeft beschadigd.

De directeur-generaal van het departement, Khun Khemkhaeng Yuttithamdamrong zei dat overstromingen 3.93 rai landbouwgrond in Kamphaeng Phet, Chiang Mai, Chiang Rai, Tak, Nan, Phrae, Phayao, Phichit, Phetchabun, Phitsanulok, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Sukhothai, Uthai Thani  , Nakhon Sawan, Kalasin, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Loei, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Prachin Buri, Rayong, Chai Nat, Lopburi, Ayutthaya, Ang Thong, Ratchaburi, Saraburi,  Zing Buri en Suphan Buri hebben beschadigd.

 “Van het getroffen landerijen is er 2,44 miljoen rai bestemd voor rijstvelden, 1,48 miljoen rai voor groenten en andere gewassen, terwijl 18.430 rai bestemd is voor fruit en andere planten,” zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de afdeling subsidies verstrekt aan 298.890 boeren die getroffen zijn door de overstromingen.

De subsidies zullen niet meer dan 30 rai per huishouden dekken en het tarief is 1.340 baht per rai voor rijstvelden, 1.980 baht/rai voor groentetelers en 4.048 baht/per rai voor telers van fruit en andere vaste planten.

De afdeling zal ook zaden en andere stoffen gaan uitdelen die boeren kunnen gebruiken zodra de overstromingen zijn verdwenen.

De Minister van Landbouw en Coöperaties, Khun Chalermchai Sreeon, zei dat zijn ministerie het Koninklijke irrigatie departement, het RID had opgedragen zich te concentreren op waterbeheer, aangezien het watervolume waarschijnlijk zal toenemen.

Hij voegde eraan toe dat hoewel de meeste mensen in Bangkok en de omliggende gebieden niet zullen worden getroffen door overstromingen, en dat de mensen die aan de oevers van de Chao Phraya-rivier wonen, de situatie nauwlettend in de gaten moeten houden.

Hij zei voorts dat het ministerie maatregelen heeft genomen om overstromingen aan te pakken en 16 waterpompen heeft opgezet in overstromingsgevoelige gebieden.

 “Mensen kunnen erop vertrouwen dat dit jaar geen herhaling zal zijn van de grote overstromingen van 2011”, zei hij, iets wat de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang deze week in navolging van premier Prayut ook al geciteerd had.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!