De traditionele Thaise kookstoof is goedkoop, milieuvriendelijk en verbruikt minder brandstof

THAILAND:- Het bekende thaise kookstoofje, genaamd “Maha Setthi” (miljonair), gepresenteerd door het Departement van ontwikkeling en efficiëntie van alternatieve energie, dat tot doel heeft energie te besparen te midden van de stijgende prijs van kookgas, ging maandag viraal.

Het departement liet wete dat de kookstoof is ontwikkeld op basis van degelijke academische principes, met de nadruk op ontwerp en duurzaamheid.

De kachel kan tussen de 1.000 en 1.200 graden Celsius warmte genereren, waarbij de kookstoof een levensduur heeft van meer dan twee jaar.

Het departement wees erop dat de kachel tot 30 procent besparing biedt in het verbruik van brandhout en houtskool in vergelijking met gewone kachels.

Bovendien stoot de kachel geen rook en giftig gas uit, omdat de brandstof volledig wordt verbrand, voegde hij eraan toe.

Het departement liet weten dat “Maha Setthi” daarom efficiënter is in het genereren van warmte dan gewone fornuizen dat deze kookstoof elk huishouden in staat zal stellen om tot 600 baht per jaar te besparen op brandhout en houtskool.

De prijs van de Maha Setthi-kachel zal rond de 200 en 250 baht liggen, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!