De toeristische kustplaats Pattaya is klaar voor Chinees Nieuwjaar

PATTAYA:- De kustplaats Pattaya zal op maandag 31 januari op drie plaatsen aanbiddingsceremonies houden om respect te betuigen aan heilige relikwieën en voorouders met een draken- en leeuwenshow voor welvaart.

Nu wilt u natuurlijk weten waar u dat kunt beleven, nu uw nieuwsbeer zal het u vertellen:
A) Om 07.00 uur bij het King Taksin the Great Monument in het stadhuis van Pattaya (hierboven afgebeeld).
B) Om 10.00 uur bij het Prince of Chumphon-monument bij het Royal Thai Navy Radio Station.
C) En om 11 uur bij Sawang Boriboon Thammasathan Foundation in Naklua.

Tijdens Chinees Nieuwjaar koopt de Thaise bevolking véél, erg veel Chinese ingrediënten om offergaven te bereiden om respect te betuigen aan heilige relikwieën en hun voorouders.

Sommige families bestellen deze Chinese offergaven van vaste winkeliers om hun lof te vertegenwoordigen met de overtuiging dat voedsel en ceremonies met rode kleuren moesten worden versierd.  Elk van hen staat voor deugden.

OH JA?

  • Kip betekent bijvoorbeeld elegantie, groot aanzien en een succesvolle loopbaanontwikkeling.  
  • Eend betekent zuiverheid.  
  • Varkensvlees betekent overvloed en comfortabel zijn.  
  • Toetjes, zoals Chinese nieuwjaarscake en gevulde deegpiramides, betekenen zachtheid in het leven.  
  • Terwijl de wee-smakende rijstmeelcake (khanom thuay fu) en Thais biscuitgebak welvaart vertegenwoordigen, evenals fruit, dat heeft dezelfde betekenis.

Door prijsstijgingen in consumentenproducten moeten Chinees-Thais winkeliers hun aanbod verminderen, maar nog steeds volgens traditie met verschillende soorten voedsel.

Chinees Nieuwjaar valt op 1 februari en 30 januari wordt gebruikt voor familiebezoek en winkelen.  31 januari is de “dag voor het brengen van offers aan geesten en voorouders.”

Khun Prapa Jitjum, een tom yum noedelverkoper op de markt van Naklua vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter dat haar familie al 40 jaar Chinese ingrediënten verkoopt in Pattaya.

De meeste bestellingen komen van vaste klanten.  Hoewel de prijzen dit jaar voor varkensvlees en andere basisproducten stegen, bleven de bestellingen stabiel.  De gemiddelde grootte van elke bestelling nam echter wel af.

De winkel verkoopt het aanbod nog steeds tegen de prijzen van vorig jaar, waardoor de winst wordt verlaagd, maar de klanten tevreden blijven.

Het aanbod van de winkel is verdeeld in twee sets, een kleine verpakking met een eend, een kip en een kleine varkenslende met huid voor 500-600 baht.  De grote set bevat een grote eend, scharrelkip en een grote varkenslende met huid van 800-850 baht.

Dit jaar bereidde Prapa Jitjum onder meer 400 kippen, 350 eenden en 150 stukken varkenslende voor vaste klanten.  Ze heeft niet genoeg personeel om sets te maken voor het grote publiek of nieuwe klanten.

Het gemeentebestuur van Pattaya heeft de moeite genomen om de Naklua-markt, Pattaya Beach en Jomtien Beach met Chinese lantaarns te vieren zodat de medelanders van Olleke Bolleke in Thailand mee kunnen down om het jaar van de tijger te verwelkomen………GRRRRRRR

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!