De toeristische autoriteit van Thailand zoekt een potje van 13,2 miljard baht voor de 4e fase van het reisstimuleringsschema

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, heeft de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling opgeroepen om een ​​budget van 13,2 miljard baht toe te kennen voor de vierde fase van het stimuleringsplan “Rao Tiew Duay Kan” (We Travel Together).

Onder de regeling kunnen inschrijvers 40 procent korting krijgen op hotelkamers en restaurants.  Ze ontvangen ook een e-voucher bij het inchecken en 40 procent korting op de vlucht bij het uitchecken.

 “We hopen dat de nieuwe fase van Rao Tiew Duay Kan de binnenlandse toeristenindustrie zal helpen herstellen van de impact van de Covid-19-pandemie en de totale inkomsten uit toerisme zal verhogen”, zo verklaarde gouverneur van het TAT, khun Yuthasak Supasorn.

“De vierde fase van Rao Tiew Duay Kan zou tegen 1 februari open moeten staan ​​voor registratie.”

De derde fase van het programma, die op 4 januari werd afgerond, zag meer dan 630.000 geregistreerden die meer dan 2 miljoen kamernachten boekten bij zo’n 4.321 hotels en in totaal 8,6 miljard baht besteedden.

Ondertussen zei Yuthasak gisteren dat hij de heropening van meer eilanden in het kader van de sandbox-regeling zal voorstellen om buitenlandse reizigers aan te trekken nu de Test & Go-regeling is opgeschort.

Dankzij de sandbox-regeling kunnen gevaccineerde reizigers die negatief testen op Covid19 virus op verzegelde routes naar geselecteerde plaatsen reizen zonder in quarantaine te hoeven.

De eilanden die worden overwogen zijn Surat Thani’s Koh Samui, Koh Pha-ngan en Koh Tao;  Chonburi’s Koh Larn;  Rayong’s Koh Samet;  Trat’s Koh Chang en Koh Kut, en Krabi’s Phi Phi-eilanden.

“Andere eilanden hebben ook interesse getoond om deel te nemen aan het sandbox-schema, maar velen zijn nog niet klaar op het gebied van ziektepreventie, controle van binnenkomst en de logistiek van verzegelde reizen”, zo voegde Yuthasak eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!