Grijp de laatste kans met uw ogen aan om het historische verleden van Hua Lamphong te bekijken

BANGKOK:- De tentoonstelling “Hua Lamphong in Your Eyes” van de State Railway of Thailand (SRT), die de geschiedenis van het iconische treinstation van Bangkok laat zien, zal morgen (16 januari) worden beëindigd.

De expo, die op 22 december van start ging, omvat ook de tentoonstelling “Hua Lamphong through the Lens”, die licht werpt op de veranderingen die het treinstation heeft ondergaan sinds het in 1910 werd geopend onder het bewind van koning Chulalongkorn.

De expo geeft treinliefhebbers de kans om stoomlocomotieven te bekijken en memorabilia op te halen terwijl ze op weekendmiddagen genieten van live klassieke muziek.

De bezoekers kunnen ook meer te weten komen over het erfgoed van het station door de 10 historische punten te bekijken, waaronder de plek waar koning Chulalongkorn op 26 maart 1897 de eerste treinreis van Thailand van Bangkok naar Ayutthaya inhuldigde. Deze datum markeert de geboorte van SRT.

Ook in de expositie zijn 10 historische plekken opgenomen w.o. het driekoppige olifantenmonument dat ooit werd gebruikt als een ondergrondse bunker en het onderhoudsdepot met stoomlocomotieven die dateren uit het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog.

Een speciale postzegelverzameling zal worden weggegeven aan degenen die inchecken bij alle 10 oriëntatiepunten.

Het ministerie van Transport en SRT waren van plan om Hua Lamphong te sluiten en alle treinen naar Bangkok te laten stoppen bij het Bang Sue Grand Station.  Het plan werd echter geschrapt toen het publiek en het SRT-personeel felle tegenstand lanceerden, omdat ze vreesden dat het historische station zou worden veranderd in weer een ander modern commercieel district.

In december kondigde SRT aan dat Hua Lamphong open zou blijven, maar dat Bang Sue Grand Station zou dienen als het spoorwegknooppunt van Bangkok.  Maximaal 22 van de 118 stads- en langeafstandstreinen zullen blijven rijden in Hua Lamphong, hoewel treinen die van Rangsit naar Bang Sue rijden vanaf januari zullen verschuiven naar het verhoogde spoor van de Rode Lijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!