De ogen van Thaise vrouw verandert in de kleur indigo na inname van Favipiravir pillen

THAILAND:- Een Thaise vrouw plaatste deze week een videoclip op Tiktok, waaruit blijkt dat haar oogkleur een vreemde tint indigo heeft gekregen na het nemen van medicatie voor de behandeling van COVID-19, wat vragen oproept over de oorzaak.

Het Thaise PBS nam contact op met dokter Manoon Leechawengwong, die zei dat oogkleurverandering bij een de Covid19 patiënt onbekend voor hem is.

De arts zei dat Favipiravir, een medicijn dat momenteel wordt gebruikt voor de behandeling van Covid19 virus bepaalde bijwerkingen heeft, waaronder een trage hartslag en hepatitis.

Het moet met voorzichtigheid worden gebruikt en mag niet door zwangere vrouwen worden ingenomen, zei hij, eraan toevoegend dat de bijwerkingen kort na het stoppen met het innemen van de medicatie zullen verdwijnen.

De verandering van oogkleur, merkte de arts op, was een mogelijke bijwerking, zoals gezien bij andere medicijnen.

Het symptoom heeft echter geen invloed op het gezichtsvermogen van een patiënt en zal ook verdwijnen nadat de medicatie is gestopt.  De toestand is niet gevaarlijk, zo vertelde de dokter aan de redactie van Thai PBS.

De vrouw leek gezond in de video.  Ze hield vol dat haar indigo-ogen niet het resultaat zijn van een van Tiktok’s videofilters, wat aantoont dat de kleur indigo bleef, zelfs als ze andere applicaties gebruikte tijdens videogesprekken met haar vrienden.

Er is momenteel geen causaal verband vastgesteld tussen het gebruik van Favipiravir en veranderingen in de oogkleur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!