De toeristenaankomsten in Pattaya daalden 98% in januari

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De badplaats, ooit een mekka voor toeristen, werd door de Covid-19-golf in een spookstad veranderd, aangezien het in januari slechts 26.000 bezoekers ontving, een daling van 98% ten opzichte van een jaar eerder.

De laatste cijfers die gisteren door het Pattaya-kantoor van de Tourism Authority of Thailand werden vrijgegeven, toonden aan dat 26.000 vakantiegangers in januari minstens één nacht in de stad verbleven, een kleine fractie van de 1,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De directeur van het plaatselijke TAT, Khun  Kajorndet Apichartrakul gaf de schuld aan de 98% daling van de verspreiding van het coronavirus die interprovinciale reizen afschrikte en in plaats daarvan vakantiegangers thuis hield.

De toeristische sector in Pattaya is voornamelijk afhankelijk van buitenlanders, die goed zijn voor 70% van alle aankomsten.  Russen behoren tot de belangrijkste groepen buitenlanders die de stad als vakantiebestemming kiezen.

De pandemie heeft het wereldwijde reizen verminkt, waardoor de stad en andere toeristische bestemmingen in het land afhankelijk zijn van Thaise en buitenlandse bezoekers.

Khun Kajorndet beschouwde de cijfers voor januari als hopeloos, maar was optimistisch dat de vooruitzichten zouden verbeteren nu de regering de reisbeperkingen heeft versoepeld en de plannen heeft om Chonburi te schrappen van de lijst van provincies in de rode zone die gebieden vertegenwoordigen die zwaar door het virus zijn getroffen.  Een tiental provincies zijn momenteel rood gemarkeerd door het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

De toerismecijfers voor februari moeten nog worden vrijgegeven.

De provincie Chonburi registreerde 655 besmettingen sinds de nieuwe golf van Covid-19 medio december begon, waarbij alleen Samut Sakhon, Bangkok en Pathum Thani meer gevallen registreerden.

De CCSA liet weten dat het in de komende week de situatie in het hele land zal evalueren en zal overwegen om de beperkingen die momenteel voor sommige provincies gelden, te verlagen.

Khun Ekkasit Ngampichet, voorzitter van de Pattaya Business and Tourism Association, riep op tot versoepeling van de quarantainevereisten voor geïnoculeerde bezoekers, en waarschuwde dat uitstel van het besluit buitenlanders ertoe zou kunnen brengen de stad te bezoeken om naar andere landen te gaan.

De CCSA gaf aan dat de regering zou toestaan ​​dat gevaccineerde aankomsten een kortere quarantaineperiode hebben dan de huidige 14 dagen bij binnenkomst in het land, te beginnen in oktober.

Alle versoepelingsmaatregelen zullen volgende week aan de orde komen in gesprekken onder leiding van premier Prayut Chan-o-cha.

 Het Ministerie van Toerisme en Sport heeft het door de staat gesubsidieerde We Travel Together-programma gelanceerd om mensen aan te moedigen om meer door het land te reizen ter vervanging van de afwezigheid van buitenlandse toeristen.  De regeling loopt eind april af, en het kabinet weigerde deze te verlengen vanwege ongebreidelde fraude.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!