CCSA tegen het toestaan van gebruik van water tijdens het komende Songkran feest

~ERGENS EEN DOMPER OP ZETTEN~
(Iemand het plezier ontnemen)

BANGKOK:- Een woordvoerder van het CCSA, vertelde dat ze tegen het opspatten van water tijdens het Songkran-festival te zijn en willen alleen activiteiten zien die compatibel zijn met het gebruik van gezichtsmaskers.

Afgelopen dinsdag nog, liet de  minister van Cultuur, Khun Itthiphol Kunplome weten dat het mogelijk zou zijn dat de regering het gebruik van water tijdens het Songkran feest toestaat, aangezien het aantal dagelijkse nieuwe Covid-19-gevallen afneemt.

Generaal Natthapon Nakpanich, secretaris-generaal van de National Security Council en operationeel hoofd van het Centre for Covid-19 Situation Administration, zei gisteren echter dat hij er (fel) tegen was.

 Zijn commissie is van mening dat activiteiten waarbij deelnemers gezichtsmaskers zouden afnemen het risico van overdracht van Covid-19 inhouden.

Het traditioneel gebruik van water en het aanbrengen van talkpoeder, zouden medio volgende maand tijdens het Songkran-festival moeten worden verboden, zei hij.

 “We zullen de activiteiten toestaan ​​waarbij deelnemers continu maskers dragen. Het ministerie van Volksgezondheid zal echter beslissen over de mate van toegestane activiteit”, aldus Natthapon.

Hij legde niet uit waarom opspattend water het verwijderen van gezichtsmaskers vereist.

Premier Prayut Chan-o-cha had tijdens het Songkran-festival opdracht gegeven tot versoepeling van de ziektebestrijdingsmaatregelen om de economie te stimuleren. 

De resterende maatregelen zouden voldoende zijn om te voorkomen dat Covid-19 zich opnieuw verspreidt en de economie beïnvloedt, zo verklaarde generaal Natthapon.

Zijn commissie ondersteunde traditionele Songkran-activiteiten, waaronder het geven van Thaise nieuwjaarswensen aan ouderen en het baden van Boeddhabeelden.

 De officiële zesdaagse Songkran-feestdag dit jaar is van 10 tot 15 april, volgens de plv. regeringswoordvoerster Ratchada Dhnadirek.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!