De aanhoudende smog in Chiang Mai zorgt voor extreem hoog ziekenhuisbezoek

~ZIEK, ZIEK, ZIEKENHUIS~
(De één na de ander)

CHIANG MAI:- Volgens de Thaise gezondheidsautoriteiten hebben 31.000 mensen in Chiang Mai de ziekenhuizen bezocht met aandoeningen van de luchtwegen, hart- en vaatziekten en oog- en huidinfecties vanwege het hoge niveau van lucht verontreiniging.  

De luchtkwaliteit van de stad staat sinds het begin van de maand consequent in de top 3 van slechtste steden ter wereld op het gebied van vervuiling.  

Op de IQ AirVisual-website voor luchtmonitoring, die de luchtkwaliteit wereldwijd in realtime volgt, heeft Chiang Mai de afgelopen dagen verschillende keren de eerste plaats ingenomen.  

Volgens het Thai Meteorological Office zal de slechte luchtkwaliteit nog een week aanhouden omdat de zuidwestelijke wind te zwak is om de stofdeeltjes weg te jagen.  

De provincies Chiang Rai, Chiang Mai, Lampang, Mae Hong Son, Tak en Phayao worden ook getroffen door zware smog.  Het stedelijk gebied van Chiang Mai heeft een bijzonder probleem, aangezien het in een vallei ligt waar de slechte lucht kan bezinken. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!