De Thammasat universiteit is nu goedgekeurd om Covid19 vaccins te importeren

BANGKOK:- De Royal Thai Gazette publiceerde gisteren de aankondiging dat Thammasat Universiteit zich heeft aangesloten bij een handvol overheidsinstanties die Covid-19-vaccins kunnen importeren.  De publicatie van hun regelgeving over medische diensten en volksgezondheid tijdens de pandemie stelt hen in staat medicijnen en vaccins in te voeren als een geautoriseerde overheidsinstantie.

De Thammasat Universiteit heeft al zijn zinnen gezet op het importeren van mRNA-vaccins van de tweede generatie, evenals een eiwitsubeenheidvaccin vervaardigd door Novavax.

De Thaise regelgeving verbiedt particuliere bedrijven of personen om vaccins te importeren, dus tussenpersonen zoals de Farmaceutische Organisatie van de overheid hebben gecoördineerd met vaccinfabrikanten en particuliere ziekenhuizen en groepen om vaccins in Thailand te krijgen.

Één van de redenen waarom de regel van kracht is, is omdat veel vaccins niet volledig zijn goedgekeurd, maar alleen zijn goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen om met spoed in gebruik te worden genomen om de zich snel verspreidende Covid-19-pandemie te bestrijden.

De Thammasat Universiteit is een openbare universiteit met een eigen wet die haar regelt en de Faculteit der Geneeskunde houdt toezicht op een medische school en het Thammasat University Hospital.

Met de goedkeuring van de status van Thammasat Universiteit, ondertekend door de voorzitter van de Universiteitsraad, Khun Noranit Setabutr, is de universiteit nu bevoegd om Covid-19-gerelateerde medische apparatuur, vaccins, medicijnen en behandelings- en preventiebenodigdheden te importeren.  Ze mogen verder vaccins en medicijnen kopen of produceren, en ze verkopen.

De brede machtiging stelt de universiteit, of een medewerker die de universiteit vertegenwoordigt, in staat om binnen Thailand en internationaal te onderhandelen met vaccinfabrikanten ten behoeve van de overheid of particuliere bedrijven.

Thailand heeft nu 6 overheidsinstanties of -entiteiten die toestemming hebben gekregen om Covid-19-vaccins aan te schaffen voor invoer in Thailand, waarbij Thammasat de tweede instelling voor hoger onderwijs wordt die goedkeuring krijgt:

  1. Het ministerie van ziektebestrijding.
  2. Het Nationaal Vaccin Instituut.
  3. De farmaceutische overheidsorganisatie.
  4. Thaise Rode Kruisvereniging.
  5. Chulabhorn Koninklijke Academie.
  6. Thammasat Universiteit

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!