De Thaise student Thatthon zoekt een gastgezin in de omgeving van Alkmaar

~HIJ BRENGT WAT LEVEN IN DE BROUWERIJ~
(Waar het rustig is activiteit, vrolijkheid of drukte inbrengen)

NEDERLAND:- Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken na de zomer hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. De Thaise Thatthon zoekt een gastgezin in of om Alkmaar.

Het gaat om een uitwisseling van een heel schooljaar. Dus je neemt een enthousiaste student in huis tot de zomervakantie van 2022. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin uit Alkmaar leer je ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt.

Thatthon uit Thailand
Een van de eerste dingen die ik zou willen doen is het ontdekken van mijn nieuwe woonplaats per fiets, want ik hou erg van fietsen.

Wie is Thatthon?
De 16-jarige Thatthon uit Thailand is een vrolijke en competitieve jongen. Zijn vrije tijd brengt hij samen met zijn familie door. Hij houdt van hardlopen, reizen en films kijken. Tijdens zijn uitwisseling in Nederland wil Thatthon een nieuwe sport uitproberen, zoals paardrijden. Zelf kijkt hij erg uit naar een rondje fietsen fiets: “Een van de eerste dingen die ik zou willen doen is het ontdekken van mijn nieuwe woonplaats per fiets, want ik hou erg van fietsen.” Je kunt op de WEBSITE van Travel Active meer over hem lezen.

Ga het avontuur aan
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Buitenlandse scholieren krijgen de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur. Ze verblijven bij een Nederlands gezin en gaan hier naar een middelbare school. De uitwisseling kan ondanks het coronavirus gewoon doorgaan. Uiteraard worden de maatregelen van het RIVM strikt gevolgd.

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling krijgen het gastgezin en de student begeleiding van iemand van Travel Active. Ook worden er lokaal tripjes georganiseerd. Natuurlijk staat het je altijd vrij om in je eigen tijd Thatthon een rondleiding door Alkmaar te geven. Dan kan hij kennis maken met onze stad en onze cultuur. Een buitenlandse student in huis nemen, doe je op vrijwillige basis. Als gastgezin voorzie je dus in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student en van het organiserende bedrijf.

Voor meer informatie neem even contact op met Travel Active.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Travel Active
Content: Gerben Solleveld
Bron: Indebuurt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!