De Thaise steden Chiang Mai en Prachuap Khiri Khan uiten hun bezorgdheid te midden van snelle toename van infecties

~IETS AAN BANDEN LEGGEN~
(Ervoor zorgen dat iets zich niet verder kan uitbreiden)

THAILAND:- De gezondheidsfunctionarissen in de noordelijke provincie Chiang Mai en de westelijke provincie Prachuap Khiri Khan hebben aangegeven zeer alert te zijn inzake de toename van Covid-19-gevallen.  

De provincie Prachuap Khiri Khan heeft nu 334 gevallen gemeld, waarbij het aantal infecties gisteren met 141 is gestegen.  De uitbraak is voornamelijk gecentreerd rond het district Hua Hin, waarbij de provinciale gezondheidsfunctionaris Suriya Khuharat zegt dat de meeste mensen het virus hebben opgelopen na het bijwonen van een concert in de Maya Exclusive Pub op 30 maart.

Iedereen die zich zorgen maakt dat ze mogelijk besmet zijn, kan een gratis Covid19 test  in de ziekenhuizen van Prachuap Khiri Khan of Hua Hin krijgen. De Bangkok Post meldt dat de afgelopen dagen ongeveer 500 mensen per dag het Hua Hin-ziekenhuis hebben bezocht om te testen.

Het district Hua Hin en gezondheidsfunctionarissen hebben een klacht ingediend bij de politie tegen de eigenaren van de Maya Pub, die ervan worden beschuldigd het nooddecreet en ziektepreventie maatregelen te hebben overtreden.  Het concert van 30 maart wordt verondersteld de oorzaak te zijn van de toename van infecties in de kustwijk, met meer dan 90% van de gevallen die verband houden met de pub.  

Aangenomen wordt dat de transmissieketen afkomstig is van 1 klant die het concert bijwoonde na een reis vanuit Bangkok.  De vrouw is een werknemer bij de Krystal Club in Thong Lor, zelf in het midden van een Covid-cluster.

Ondertussen hebben de  gezondheidsfunctionarissen in Chiang Mai laten weten dat een toename van het aantal infecties, van nu meer dan 200 per dag, grote zorgen baart.  Gisteren meldde de noordelijke provincie 260 nieuwe gevallen, waarbij hoofd van de volksgezondheid Chatuchai Maneerat toegaf dat de stijging zou kunnen leiden tot een tekort aan ziekenhuisbedden.

“Momenteel hebben we 1.000 bedden in het veldhospitaal van de provincie en dat is misschien niet voldoende.  Daarom heeft het controlepaneel voor overdraagbare ziekten van de provincie besloten om nog eens 1.000 bedden toe te voegen. “

Ondanks de toename van infecties, zegt de afdeling ziekencontrole dat er momenteel geen plannen zijn voor een nationale lockdown, aangezien andere provincies niet zo ernstig worden getroffen.  Dr. Opas Karnkawinpong van de DDC zegt dat het belangrijkste is dat mensen thuis werken en sociale bijeenkomsten vermijden tot in ieder geval eind april.

“Mensen vragen of er een lockdown komt.  Ik zou zeggen dat een lockdown het laatste redmiddel is als de virusoverdracht geen tekenen van afname vertoont.  Activiteiten die grote menigten trekken, vormen het grootste risico en moeten in ieder geval tot het einde van deze maand worden vermeden”.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Dave Kendall
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!