Wapenhandelaars in Thailand opgepakt voor het leveren van wapens en munitie aan de 14-jarige dader van de dodelijke schietpartij in Siam Paragon

THAILAND:- De politie heeft drie verdachten gearresteerd wegens de verkoop van losse wapens aan de 14-jarige verdachte bij een dodelijke schietpartij in het winkelcentrum Paragon in Bangkok.

De politie zegt dat de vuurwapens die de jongen bij het incident gebruikte, blanco wapens waren die online waren gekocht voor 16.000 baht per stuk.

Rechercheurs van het politiebureau van Yannawa hebben de correctionele rechtbank van Zuid-Bangkok gevraagd arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen drie personen.

Ze werden genoemd als khun Akkarawich (achternaam achtergehouden), een inwoner van de provincie Yala; khun Suwannahong (achtergehouden), ook van Yala; en khun Piyabutr (achtergehouden), een inwoner van Bangkok.

Suwannahong en Akkarawich werden opgepakt in Yala en worden voor ondervraging naar Bangkok vervoerd, terwijl Piyabutr achter de tralies zit.

De drie verdachten worden beschuldigd van het bezit van vuurwapens en munitie zonder vergunning en de illegale verkoop van vuurwapens en munitie.

Lokale media melden dat één verdachte de blanco wapens heeft aangepast, een ander ze heeft verkocht en de derde het geld dat hij met de verkoop ervan heeft verdiend, uit een geldautomaat heeft gehaald.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!