De Thaise regering overweegt lockdown voor Bangkok, Chiang Mai, Chonburi en Prachuap Khiri Khan

~BREAKING NIEUWS~

BANGKOK:- De Thaise regering overweegt een lockdown op te leggen in Bangkok, Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan en Chonburi om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Gisteravond liet de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad van Natthapon Nakpanich en voorzitter van de subcommissie van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) aan het publiek weten dat het voorstel om gedeeltelijke lockdowns in de zwaarst getroffen provincies op te leggen door de regering wordt overwogen.

Een vergadering die morgenmiddag wordt voorgezeten door premier Prayut zal hierover beslissen, terwijl andere preventieve maatregelen zoals het sluiten of beperken van de toegang tot sportscholen en verdere beperkingen voor restaurants ook kunnen worden aangekondigd.

In Prachuap Khiri Khan, één van de provincies die het zwaarst zijn getroffen door deze laatste golf van COVID-19-besmettingen, heeft de provinciegouverneur al opdracht gegeven om alle sportscholen te sluiten en kunnen restaurants tot nader order geen alcohol meer schenken.

Het nieuws komt omdat Thailand woensdag 1.335 nieuwe COVID-19-cases meldde, het hoogste aantal dagelijkse nieuwe besmettingen tot nu toe.

Vanaf vandaag moeten winkelcentra in Thailand om 21.00 uur gesloten zijn en waar mogelijk wordt mensen gevraagd om de komende 14 dagen vanuit huis te werken.

Gisteren liet dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling Disease Control (DDC) van het ministerie van Volksgezondheid, dat interprovinciale reizen had moeten worden ontmoedigd en dat mensen op hun huidige locatie moeten blijven in plaats van naar huis terug te keren van hun reis naar Songkran.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!