Chiang Mai opent 2e veldhospitaal omdat het aantal Covid19 blijft infecties toenemen

~JE MOET JE BENEN NIET VERDER STREKKEN DAN JE BED LANG IS~
(Neem geen onnodig risico)

CHIANG MAI:- De noordelijk gelegen stad Chiang Mai is van plan om een ​​nieuw veldhospitaal te openen aan de Maejo Universiteit in het district San Sai, nadat de provincie vandaag 270 nieuwe Covid-19-gevallen had gemeld, waardoor de geaccumuleerde gevallen daar naar 1.461 patiënten sinds de nieuwe golf eind maart begon is gestegen.

“Het veldhospitaal van het Chiang Mai International Exhibition and Convention Center behandelt momenteel ongeveer 1.200 patiënten, terwijl het een capaciteit heeft van 1.500 bedden”, zo vertelde de directeur van het veldhospitaal, dr. Amphon Iamsri.

 “We zijn van plan om 500 bedden aan dit ziekenhuis toe te voegen en op vrijdag [15 april] een tweede veldhospitaal te openen aan de Maejo Universiteit met een capaciteit van 400 bedden.” 

Volgens de rector van de Maejo Universiteit, moet de patiënten voor de geplande universitaire veldhospitaal eerst in het ziekenhuis van het congrescentrum worden gescreend, aangezien de campus alleen plaats biedt aan patiënten met niet-ernstige symptomen.

“We hebben ook extra toiletten op de campus gebouwd voor patiënten en personeel van de volksgezondheid”, zo voegde hij eraan toe.

Ondertussen liet het districtshoofd van San Sai, Khun Siwa Thamikanon weten, dat de lokale administratieve organisaties welke onder zijn jurisdictie vallen, hebben afgesproken om elke dag 20 gezondheidsvrijwilligers naar de Maejo Universiteit  toesturen om er daar voor te zorgen dat het tweede veldhospitaal soepeltjes werkt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!