De Thaise politiek reageert op de uitspraak van premier Prayut dat het koninkrijk over 120 dagen voor het buitenlands toerisme heropent

~OP HOOP VAN ZEGEN~
(In de hoop dat het lukt)

BANGKOK:- De woordvoerder van het economische orgaan van het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft bevestigd dat de regering haar plan om de natie binnen 120 dagen te heropenen zorgvuldig zal uitvoeren, maar erkende dat enig risico inherent is aan de belangen van een terugkeer naar de normaliteit.

De secretaris-generaal van het kabinet van de premier, Thanakorn Wangboonkongchana, heeft als woordvoerder van het economische orgaan van de CCSA gezegd dat het vertrouwen in de premier is gestegen ondanks pogingen van bepaalde groepen om informatie te vervalsen en het publiek daarmee desoriënteren.  

Hij verklaarde akkoord te gaan met het plan van de premier voor Thailand om buitenlandse toeristen over 120 dagen weer te verwelkomen, en zei dat het velen in het land, wiens levensonderhoud afhankelijk is van toerisme, ten goede zou komen.  Hij vroeg dat het grote publiek begrijpt dat er een risico moet worden genomen en dat hoewel er enkele infecties kunnen optreden, de regering de situatie grondig zal aanpakken.

Het plv. hoofd van de Democratische Partij en adviseur van de minister van Landbouw en Landbouwcoöperaties Alongkorn Polabutr plaatste ondertussen een verklaring op Facebook met de titel “Sta de premier niet toe eenzijdig een deadline van 120 dagen in te stellen om de natie te heropenen”.  

De posting bevat zes suggesties, voor alle entiteiten om in het buitenland gemaakte COVID-19-vaccins te mogen kopen, voor meer steun voor in eigen land vervaardigde vaccins, voor een einde aan top-down administratie door decentralisatie van de macht, voor meer openbare steunmaatregelen, voor openbare  steun van de overheid bij het opzetten van een Next Normal en voor transparant bestuur dat geen enkele individuele groep of individu ten goede komt.

De leider van de Seri Ruam Thai-partij, generaal Seripisuth Temiyaves, gaf zijn mening dat de premier de natie niet binnen 120 dagen zal kunnen heropenen, erop wijzend dat de regering twee weken eerder had verklaard een einde te maken aan de corruptie en dit óók nog moet doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!