De Thaise overheid belooft voor de ouderen te zorgen en wat doet U?

~ELKE BOS STRO WAAIT VOOR DE WIND~
(Onder makkelijke omstandigheden kan iedereen welvaren!!!!)

BANGKOK:- De regering heeft beloofd om voor bejaarden te zorgen ter gelegenheid van de Nationale Ouderen Dag gisteren en heeft Thaise burgers in het hele land verzekerd van het plan van het land om gepaste ouderenzorg te bieden.

De plv. regeringswoordvoerster, Khun. Rachada Dhnadirek zei dat de regering rekening heeft gehouden met de vergrijzing van het land op de nationale agenda en haar plannen voor senioren zal blijven uitvoeren om de Thaise samenleving voor te bereiden op een vergrijzende samenleving.

“Premier Prayut Chan-o-cha wil mensen bewust maken van onze vergrijzende samenleving naarmate het land één aan het worden is”, zei ze.

Gisteren was het 13 april, bekend en berucht als de eerste dag van Songkran in Thailand, maar markeert ook de Nationale Ouderendag wanneer de watergietceremonie of rod nam dam hua wordt gehouden voor jongere mensen om zegeningen van hun ouderen te zoeken.

Vanaf dit jaar zal het aantal Thaise mensen van 60 jaar en ouder 20% van de totale bevolking bereiken.  Vanaf 2023 zullen er een miljoen mensen van 60 jaar en ouder zijn en zal Thailand tegen 2033 een super-aged samenleving zijn, zo blijkt uit statistieken die door de plaatsvervangend woordvoerder worden aangehaald.

Eerder dit jaar keurde het kabinet een nieuw pensioenprogramma goed waaronder zowel werkgevers als werknemers bijdragen, met een minimale input variërend van 3% tot 10% van de salarissen, afhankelijk van het dienstverband.  Het plan is het nieuwste initiatief van de overheid om zich voor te bereiden op een vergrijzende samenleving.

Voor mensen tussen de 25-59 jaar benadrukt de regering het belang van sparen en streeft ze ernaar de groep voor te lichten over hoe ze voor ouderen kunnen zorgen.

Voor mensen ouder dan 59 jaar richt de overheid zich op het helpen van individuen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het aanmoedigen van werkgevers om oudere werknemers in dienst te nemen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!