125 dieren in Chiang Mai Zoo gecontroleerd nadat een stagiair positief op het Covid virus getest werd

~HET GEVAAR ONDER OGEN ZIEN~
(Niet bang zijn voor het gevaar en er tegen vechten)

CHIANG MAI:- De dierentuin van Chiang Mai heeft zijn poorten twee weken gesloten nadat een stagiair die met zijn dieren werkte, positief op Covid19 virus werd getest. De dierentuin is daarop tot 24 april voor de duur can 14 dagen gesloten, de meest risicovolle medewerkers zullen worden getest en in quarantaine geplaatst worden, aldus de directeur van de dierentuin, Khun Wuttichai Muangman.

De dierentuin zal ook worden gedesinfecteerd met ontsmettingsmiddelen voordat de poorten weer voor het publiek worden geopend, zo voegde hij eraan toe. 

De stagiair testte positief na het werken in de dierentuin op 5-7 april. Dinsdag controleerde een veterinair team 125 dieren die het risico liepen aan het virus te worden blootgesteld.  Onder de bedreigde dieren waren apen, tijgers en palm civetkatten.  Ze bleken allemaal gezond te zijn, zonder ademhalings- of andere symptomen. 

Er zijn inmiddels wel gevallen van verspreiding van het nieuwe coronavirus van mensen naar andere zoogdieren bekend zoals in de VS, waar een tijger in een dierentuin in New York het eerste dier in het land werd  om positief te testen op Covid-19.  Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention wordt het risico dat dieren Covid-19 naar mensen verspreiden, echter als laag beschouwd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!