De Thaise minister van gezondheid, khun Anutin Charnvirakul spreekt zich uit over de mogelijk niet-gevaccineerde beperkingen

BANGKOK:- Khun Anutin Charnvirakul, u weet wel, die controversiële minister van Volksgezondheid van Thailand en tevens vice premier van Thailand werd vandaag door Daily News geïnterviewd over wat de media het nieuwste Thaise gezondheidsdrama noemden.

Volgens de minister zouden ongevaccineerde mensen géén toegang krijgen tot bepaalde diensten en in sommige gevallen zelfs géén baan krijgen. Sommige Thaise hebben inmiddels luidruchtig aan de bel getrokken en hebben dit vergeleken met behandeld te worden als melaatsen.

De minister, die vaak werd bekritiseerd vanwege opruiende en oppervlakkige opmerkingen, sloeg een meer gematigde, beredeneerde toon aan, zo merkt de verslaggevers op.

Hij noemde zelfs zijn eigen ervaringen met een reis naar een WHO-bijeenkomst in Zwitserland die hij niet mocht bij mocht wonen, hij vertelde dat het niet ingeënt zijn een fundamenteel mensenrecht is.  Je kunt niemand dwingen zich te laten vaccineren.

Maar hij was ook van mening dat eigenaren van bedrijven en degenen die diensten aan het publiek aanbieden, in hun recht stonden om te dienen wie ze wilden om zichzelf, hun andere personeel en hun andere klanten te beschermen. Dit is met name het geval in de toeristenindustrie, zo merkte hij op.

De werkgevers hebben ook het recht om erop aan te dringen dat bepaalde werknemers in bepaalde bedrijven alleen voor hen mochten werken als ze zijn ingeënt. Dergelijke gevallen werden al in het buitenland aan de orde gesteld, zo merkte hij op, en in Thailand zou dat niet anders zijn.

Hij benadrukte het belang van iedereen die zich kan laten vaccineren, omdat het je beschermt en veel minder potentiële gezondheidsproblemen betekent als je dan toch geïnfecteerd wordt.

Hij benadrukte nogmaals dat vaccinatie niet betekent dat je niet besmet kunt raken, maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat mensen die gevaccineerde zijn, intubatie nodig hebben of komen overlijden.

Hij bleef praktische maatregelen adviseren, zoals sociale afstand, terwijl hij volledig de terughoudendheid van mensen begreep om in de buurt van niet-gevaccineerden te zijn.

Sommigen in de samenleving, met name de “Wappies” hebben gezegd dat draconische regels betekenen dat degenen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren of die vrijstelling hebben, in de samenleving als melaatsen worden behandeld.

Anutin zei dat de samenleving nog steeds in het reine kwam met de pandemie en de nasleep ervan. Hij haalde zijn eigen ervaringen aan over de inmiddels bekende affaire dat hij niet Zwitserland binnen mocht gaan. Hij zei dat de realiteit was dat hij een visum had kunnen krijgen na twee doses Sinovac.

Maar hij had daar ooit in zijn hotel moeten blijven en had de WHO-vergadering niet kunnen bijwonen of zelfs maar naar een restaurant kunnen gaan. Hij besefte dat hij een booster-injectie nodig had om zijn werk daar goed te doen.  Dus dat zou hij moeten doen om aan hun toelatingseisen te voldoen.

Niet onredelijk vergeleek hij dit met andere werknemers die zich moesten laten vaccineren om hun werk te kunnen doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!