Aan één oog blinde rijke Thaise activist keert terug op het strijdtoneel in Bangkok

BANGKOK:- Khun Tanat Thanakitamnuay, een rijke activist die een oog verloor tijdens een politieoptreden tegen een demonstratie in Din Daeng, neemt gisteren deel aan een Thalufah-bijeenkomst bij het Democratiemonument in Bangkok om premier Prayut Chan-o-cha te verdrijven.

Hij verloor eerder tijdens een demonstratie tijdens een politieoptredeN het zicht in zijn rechteroog, maar de activist uit een rijke familie was gister terug voor een demonstratie met een glashelder doel: premier Prayut Chan-o-cha afzetten.

Khun Tanat Thanakitamnuay sloot zich zondag aan bij het door Thalufah geleide protest bij het Democratie Monument in Bangkok en zei dat hij vreedzaam campagne zou blijven voeren voor echte democratie in Thailand.

Khun Tanat liep een halfronde snee op aan zijn rechterwenkbrauw, blijkbaar veroorzaakt door de impact van een stomp cilindrisch voorwerp, tijdens een betoging in het Din Daeng-gebied van de hoofdstad op 13 augustus.

 Zijn familie heeft inmiddels aangekondigd dat zij juridische stappen tegen de autoriteiten zullen ondernemenvanwege het keiharde optreden tegen anti-regeringsdemonstranten.

Tanat is de telg van de prominente vastgoedontwikkelingsfamilie die Noble Development Plc controleert en een voormalig kernlid van het People’s Democratic Reform Committee wiens rauwe demonstraties leidden tot de militaire staatsgreep in 2014.

De activist zei gisteren dat hij niet wilde dat Din Daeng zou veranderen in een slagveld tussen demonstranten en de oproerpolitie.

En schreef op zijn Facebook-account dat hij vandaag, maandag 23 augustus zou deelnemen aan een mars op het ministerie van Justitie om te eisen dat met Covid geïnfecteerde activisten, waaronder Parit Cheewarak alias “de Pinguïn”  worden overgeplaatst van de behandeling van het gevangenis ziekenhuis naar het ziekenhuis van de Thammasat Universiteit.

“Ik ben daar ook”, schreef hij.

Het Din Daeng gebied is elke avond het strijdtoneel geworden van confrontaties tussen jonge demonstranten en politie sinds een gewelddadig optreden waarbij de politie met traangas en rubberen kogels schoot en waterkanonnen inzette.

Khun Thalufah heeft overigens wel duidelijk gemaakt dat hij niet achter de demonstraties in Din Daeng zit.  De demonstranten daar noemden zichzelf Thalugaz wat enkel lijkt op zijn naa,

Bij een betoging in Din Daeng zijn gisteren naar verluidt vijftien demonstranten gearresteerd.

Generaal  Piya Tahwichai, de plv. commissaris van het Metropolitan Police Bureau, zei dat er vijf politieagenten tijdens het geweld op zaterdag gewond waren geraakt. Hij zei niet hoeveel demonstranten er gewond geraakt waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!