De Thaise instantnoedels zijn bij de Koreanen erg populair 

BANGKOK:- Volgens de woordvoerder van de Thaise regering, Khun Anucha Burapachaisri, is premier Prayut ontzettend in zijn sas met de groeiende populariteit van Thaise instantnoedels in Zuid-Korea, waarvan de exportwaarde op jaarbasis met 57,1 procent steeg tot 1,92 miljoen dollar.

Rapporten van het departement van internationale handel en het Seoel handelskantoor van Thailand in Seoel geven aan dat Thaise instantnoedels snel aan populariteit winnen op de Zuid-Koreaanse markt, in lijn met de groeiende wereldwijde vraag naar Thais eten, dat vaak bovenaan de wereldwijde voedsel- en drankranglijst staat. 

Het gevarieerde aanbod en de unieke smaken van Thaise instantnoedels hebben een sterke aantrekkingskracht op de Zuid-Koreaanse consument, die houdt van pittige smaken als tom yum, pad thai en krabcurry. Dit heeft geleid tot een aanhoudende groeitrend voor Thaise instantnoedels in Zuid-Korea, legt Khun Anucha uit. 

In 2022 importeerde Zuid-Korea voor ongeveer $ 1,92 miljoen aan Thaise instantnoedels, een stijging van 57,1 procent op jaarbasis. Deze groeitrend zal zich naar verwachting voortzetten vanwege de populariteit van de Thaise keuken, wat een goede gelegenheid biedt om de export van Thaise instantnoedels in Azië uit te breiden. 

Volgens Khun Anucha is dit te wijten aan de aanhoudende groeitrend in de consumptie van kant-en-klaarmaaltijden in Azië en andere regio’s van de wereld in 2022-2024.

“De premier is tevreden met de exportcijfers voor Thaise producten, met name de populariteit van Thaise instantnoedels in Zuid-Korea, wat weer een belangrijke kans biedt voor Thaise producten om aan populariteit te winnen en waarde toe te voegen door de zachte kracht van de Thaise voedingsindustrie.” 

Khun Anucha benadrukte: “Het is van vitaal belang dat de Thaise industrie de populaire trends volgt en evalueert en haar producten dienovereenkomstig aanpast om de kansen op het internationale toneel te grijpen”, zo voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!