De Thaise grensbewaking op geschaald nadat er een Covid-variant werd aangetroffen

~DE ALARMBELLEN RINKELEN~
(In staat van paraatheid verkeren)

TAK:- De Thaise regering heeft gisteren zijn grensbewakingsagentschappen bevolen om hun patrouilles en onderdrukkingsmaatregelen op te voeren om te voorkomen dat mensen illegaal Thailand binnenkomen en het Covid19 virus door het land verspreiden.

Het bevel werd uitgevaardigd onmiddellijk nadat vicepremier Prawit Wongsuwon, die toezicht houdt op de nationale veiligheid, een virtuele ontmoeting had beëindigd met collega-ministers, provinciegouverneurs van de grens en hoge regeringsfunctionarissen.  Tijdens de bijeenkomst was men zeer bezorgd dat de zeer besmettelijke Covid-19-variant die voor het eerst in Zuid-Afrika werd geïdentificeerd, zaterdag in het diepe zuiden was ontdekt.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie, Khun Kongcheep Tantravanich zei dat tijdens de vergadering ook mensenhandel en mensen die illegaal het land binnenkwamen ter tafel kwam.

Luitenant-generaal Kongcheep zei dat veel werkzoekende buitenlanders nog steeds over natuurlijke grenzen sluipen en door smokkelaars naar potentiële werkplekken in het land werden gebracht.

Hij maakte bekend dat zijn functionarissen sinds juli vorig jaar agenten 32.812 migranten hadden gearresteerd, van wie 23.258 aan de grens en 9.554 in het hele land bij 1.086 controleposten, terwijl ook 264 mensenhandelaars waren opgepakt.

Als gevolg hiervan zei hij dat de vice-premier de provinciegouverneurs van de grens heeft gevraagd om de grenzen nauwlettend in de gaten te houden en de krachten te bundelen met het Internal Security Operations Command (Isoc) om toezicht uit te oefenen op de mensenhandel en illegale grensbewegingen.

Generaal Kongcheep vertelde verder dat generaal Prawit er bij de autoriteiten op had aangedrongen om ziektebestrijdingsmaatregelen effectiever af te dwingen door alle smokkelroutes over natuurlijke grenzen af ​​te sluiten en door mensenhandelnetwerken aan te pakken, van agentschappen tot migrantenwerkgevers.

Het ministerie van Arbeid zou ook een sleutelrol kunnen spelen bij het identificeren van werkgevers die naar verluidt migrerende werknemers rekruteerden om met hen samen te werken, zei hij, dus hij drong er bij hen op aan om samen te werken met veiligheidsautoriteiten om mensenhandelnetwerken te elimineren.

Het belangrijkste was, zo zei luitenant-generaal Kongcheep, dat generaal Prawit de Royal Thai Police had gevraagd om nauw samen te werken met de buurlanden om grensgebieden te controleren.  Grenspatrouillepolitie, immigratiepolitie en provinciale politie moeten ook samenwerken om te voorkomen dat migranten illegaal binnenkomen.

De Minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin zei dat hij binnenkort een ontmoeting zou hebben met de Thaise Kamer van Koophandel, de Raad van Handel van Thailand, de Federatie van Thaise Industrieën en bedrijfsexploitanten om de negatieve impact van mensenhandel te onderstrepen en verdere vervolgingen af ​​te dwingen.

Vijf Myanmarese arbeiders werden zondag gearresteerd in een huis in het district Muang, Kanchanaburi, en vertelden de ambtenaren dat ze geen werk hadden gevonden in Ratchaburi en Kanchanaburi en wachtten tot hun agenten hen naar huis zouden brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!