De Thaise FDA overweegt inentingen voor de 3-jarigen in het land 

BANGKOK:- Kinderen van drie jaar en ouder kunnen mogelijk de Covid19 prik krijgen, zo maakte de Food and Drug (FDA) Administration gisteren bekend.

Khun Paisarn Dankum, de secretaris-generaal van de FDA, zei dat het bedrijf Biogenetech, de door de FDA goedgekeurde importeur van Sinopharm, op 2 september een voorstel had ingediend om de leeftijdscategorie uit te breiden voor degenen die de Sinopharm vaccinaties kunnen krijgen van boven de drie jaar tot en met 18+.

Hij zei dat de FDA de commissie het voorstel laat overwegen en binnen 30 dagen een beslissing zal nemen. De vaccinformule zou hetzelfde zijn als degene die de FDA eerder had goedgekeurd, zo vertelde khun Paisarn.

Momenteel zijn er in Thailand slechts twee vaccins die aan minderjarigen van 12 jaar en ouder kunnen worden gegeven: Pfizer en Moderna.

Voor inentingen voor driejarigen en ouder, naast Sinopharm, volgt het GPO ook op en vraagt ​​​​het om ondersteunende documenten van de fabrikanten van Sinovac.

Toen hem werd gevraagd naar online vaccinadvertenties, zei hij dat het vaccin een gereguleerd medicijn was en dat de verkoper toestemming moet vragen om te adverteren, vooral als het gaat om gereguleerde stoffen, omdat speciale informatie moet worden vermeld.

Ook online advertenties voor medicijnen bevinden zich in een lastig gebied, omdat toestemming moet worden verleend.  De bewoordingen in de advertenties moeten ook overeenkomen met de woorden die werden gebruikt toen het medicijn werd geregistreerd.

Ondertussen heeft de Chulabhorn Royal Academy een campagne “VACC 2 School” gelanceerd.  De academie opende online registratie voor boekingen van Sinopharm-vaccins voor onderwijsinstellingen om gratis prikken te geven aan hun 10-18-jarige studenten.

Deze campagne was bedoeld om studenten immuniteit te bieden voordat het semester begint.  Voorwaarde is dat leerlingen niet eerder geprikt mogen zijn en toestemming van hun ouders hebben.

De supporters van de campagne zeiden dat dit de eerste keer was dat vaccins werden gebruikt onder jongeren onder de 18. Deze campagne omvatte 50.000 studenten en was binnen een halve dag volgeboekt.

De studenten zouden vanaf 20 september worden ingeënt en de academie zou de effecten een jaar lang opvolgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!