De jacht in Thailand op de hacker wordt geïntensiveerd terwijl ziekenhuisdatabases in het gehele land worden gecontroleerd

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) zegt dat het samenwerkt met ziekenhuizen in het hele land om eventuele hiaten in hun gegevenssystemen te dichten nadat 16 miljoen medische dossiers online te koop werden aangeboden.

De minister van het DES, khun Chaiwut Thanakamanusorn zei dat het datalek in het Phetchabun-ziekenhuis in het lagere noorden afkomstig was van een nieuw intern systeem dat mogelijk niet voldoet aan de normen voor gegevensbeveiliging.  Hij voegde eraan toe dat internetverbindingen met ziekenhuisgegevenssystemen waren onderbroken en dat inloggegevens werden gecontroleerd om de hacker te vinden.

Ondertussen waren geruchten dat maar liefst 30 miljoen records uit het ziekenhuis werden gestolen waarschijnlijk niet juist zijn, zo verkondigde de Nationale Cyber ​​Security Commissie.

Khun Amorn Chomchai, het plv.  hoofd van de Commissie, legde uit dat de hackers de gestolen gegevens in juli online te koop leken te hebben vrijgegeven voordat ze deze terugtrokken en dezelfde gegevens vervolgens opnieuw voor verkoop vrijgaven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!