Op borgtocht uit Pattaya ontvluchtte Russen op Phuket opgepakt voor een kunstdiefstal van 50 miljoen baht

PHUKET:- De immigratiedienst van Phuket heeft gisteren drie Russen, twee mannen en een vrouw op Koh Kaew gearresteerd nadat ze tijdens hun borgtocht Pattaya waren ontvlucht, in deze kustplaats aan de oostkust van Thailand waren zij aangeklaagd voor mishandeling en diefstal van schilderijen die naar verluidt 50 miljoen baht waard zijn.

De drie werden gezocht op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de rechtbank van Pattaya in Chonburi, zo maakte generaal-majoor Phanthana Nuchnarot, hoofd van de nationale onderzoeksafdeling van het immigratiebureau, gistermiddag bekend bij het immigratiebureau van Phuket in Phuket Town.

De arrestaties waren het resultaat van een gezamenlijk onderzoek door nationale immigratieonderzoekers en Phuket Immigration, zei generaal-majoor Phanthana.

De immigratiedienst arresteerden Olek Tarakhnov, 51, en Alena Zakharova, 33, in een huis in de woonwijk Grace Gardens in Soi Koh Kaew 13, en Maxim Sukharev, 33, in een huis in de woonwijk Habitown in Koh Kaew, vertelde generaal-majoor Phanthana uit.

De immigratiedienst controleerden “het biometrisch systeem” en ontdekten dat de vierde verdachte, genaamd Alexei Kusikin, 19, (in het arrestatierapport genoemd als “Alek Sie”), het land al was ontvlucht, voegde hij eraan toe.

 De vier verdachten zouden in november vorig jaar samen een Zwitser hebben berooft en zijn schilderijen  met een waarde van ongeveer 50 miljoen baht hebben ontvreemd.

 “Ze werden gearresteerd in Chonburi en op borgtocht vrijgelaten.  Daarna verhuisden ze om in Phuket te blijven voordat ze vandaag opnieuw werden gearresteerd’, zei hij.

De Russen zullen naar Chonburi worden teruggebracht, zodat er verdere aanklachten tegen hen ingediend kunnen worden”, zo voegde hij eraan toe.

Op de vraag wie de kunstwerken had geschilderd die zo waardevol werden geacht, antwoordde generaal-majoor Phanthana: “Ik weet het niet.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Eakkapop Thongtub
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!