De Thaise dierenwereld heeft zijn eigen giftige moordenaar en het is gevaarlijk roze óók!

THAILAND:- Met cyanide, een gereguleerde giftige stof, die momenteel in de schijnwerpers staat vanwege het gebruik ervan door de vermoedelijke seriemoordenares Sararat Rangsiwuthaporn alias “Aim” wees de directeur van nationale parken in Thailand erop dat ook dieren het gif kunnen aanmaken als een natuurlijk verdedigingsmechanisme.

In een Facebook-bericht op maandag deelde het departement van Nationale Parken, afdeling fauna en flora-bescherming, het DNP, foto’s van de bizarre “schokkende roze duizendpoot” die alleen te vinden is in Tham Prathun No Hunting Zone in het district Lan Sak in Uthai Thani.

Professor Somsak Panha, onderzoeker op het gebied van biodiversiteit aan de Universiteit van Chulalongkorn, ontdekte het beestje in 2007 en gaf het de mooie naam die zijn unieke kleur precies beschrijft. Een jaar later werd de schokkende roze duizendpoot gecertificeerd als een nieuwe soort door het International Institute of Species Exploration (IISE).

De IISE classificeerde de duizendpoot in dezelfde familie als Paradoxosomatidea. Volgens het bureau kan een volwassen roze duizendpoot 7 cm lang worden met 20-40 segmenten.

Het belangrijkste is dat dit kleurrijke wezen ook dodelijk is, omdat het een cyanide-achtig gif kan maken en vrijgeven om zichzelf te verdedigen tegen roofdieren.

“Je kunt deze schokkende roze duizendpoten in de oeroude bossen van Tham Prathun van juli tot november vinden”, aldus het DNP. ” Het gebied waar deze schepsels voorkomen, is ook de thuisbasis van zeldzame en beschermde dieren zoals serows, die meestal ’s nachts naar buiten komen om te eten.”

Tham Prathun No Hunting Zone is dagelijks open voor bezoekers van 8.30 uur tot 16.30 uur, maar de aanbevolen bezoekuren zijn van 11.00 uur tot 13.00 uur, wanneer het zonlicht een grot vol stalactieten verlicht, waardoor een prachtig uitzicht ontstaat en het een van de beroemdste attracties van Uthai is.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!